Hur man ställer in en Sony Bravia HDTV

Sony Bravia-serien med högupplösta tv-apparater kan variera i storlek och funktioner, men den grundläggande installationen av dessa HDTV-apparater tar bara några minuter. Den viktigaste faktorn att tänka på när du ställer in din Sony Bravia är vilken typ av bildkvalitet du föredrar. Högupplöst bildkvalitet kräver att du ansluter din Sony Bravia till en HD-TV-källa, till exempel en HD-kabelbox eller DVR, och använder HD-kablar för att ansluta din TV till TV-källan. Om du ansluter din Sony Bravia TV till en standarddefinitionskälla eller -kabel kommer bildkvaliteten att bli standarddefinierad.

Steg 1

Fäst bordsstativet på basen på din enhet och dra åt de medföljande skruvarna för att fästa stativet på plats. Om du bestämmer dig för att montera enheten i stället, köp en väggmonteringssats som är kompatibel med din Sony Bravia TV.

Steg 2

Sätt i två AA-batterier i Sony Bravia TV Remote.

Steg 3

Bestäm den videokälla som du ska använda. Den bästa bilden får du genom att ansluta din Sony Bravia till en HD-TV-källa med en HDMI-kabel. Den näst bästa bildkvaliteten kan uppnås med komponentvideokablar. Sammansatt video och direkt koaxialkabel bör endast användas om de är de enda tillgängliga alternativen, eftersom de ger den sämsta bildkvaliteten. Anslut din TV till den TV-källa du väljer.

Steg 4

Sätt på din Sony Bravia med TV: ns fjärrkontroll. Den ursprungliga installationen startar automatiskt. Använd markörknapparna på din fjärrkontroll för att navigera genom installationsprogrammet. Du ombeds att välja om TV: n ska användas för hemmabruk eller detaljhandel och installationsprogrammet söker efter tillgängliga kanaler. Om du använder en högupplöst TV-källa, t.ex. en kabel-DVR-box, kanske din TV inte hittar några kanaler under den första installationen.

Tryck på "Input" på din Sony Bravia TV-fjärrkontroll för att växla mellan innehållskällor. Detta gör att du kan välja från en TV-källa som en Blu-ray-skivspelare, högupplöst DVR eller standarddefinitionslåda.