Så här konverterar du flera mediefiler på VLC (5 steg)

VLC Media Player är ett program för öppen källkodsmediauppspelning som släpps under en offentlig GNU-licens. Den har kapacitet att spela ett brett utbud av ljud- och videofiler. Den kan också användas för att konvertera en fil från ett format till ett annat. Denna metod är praktisk om du till exempel vill MP3-ljud från en AVI-video. Inga plug-ins behövs för att utföra denna konvertering.

Steg 01

Klicka på rullgardinsmenyn "Media" i verktygsfältet i VLC-fönstret. Välj "Konvertera / spara" i listan med alternativ. Du kan också öppna menyn Konvertera / spara genom att trycka "Ctrl" och "R" samtidigt på tangentbordet.

Steg 11

Klicka på knappen "Lägg till ..." under rubriken Filval. Välj de filer du vill konvertera från mediebläddraren och klicka på "Öppna" för att lägga till dem i listan. Klicka på knappen "Konvertera / spara". Du kan också fortsätta med konvertering genom att samtidigt trycka på "Alt" och "C" på tangentbordet.

Steg 21

Ange en sökväg och filnamn för den konverterade filen i formuläret "Destinationsfil". För att söka efter en destinationsmapp, välj knappen "Bläddra". Välj ett format för mediefilutmatning från listrutan under Inställningshuvudet - det första alternativet i listan är "Video - H.264 + AAC (MP4)." Klicka på programmets startknapp.

Steg 31

Vänta medan applikationen konverterar mediefilen från det ursprungliga formatet till det du angav. Filen spelas upp när konverteringen bearbetas. Avbryt inte uppspelningen om du inte vill att den nya filen ska sluta vid den punkt där du stannar.

Gå till den konverterade mediefilen i målmappen med ditt operativsystems filbläddrare.