Varför fick jag inte ett e-postmeddelande om ett FB-meddelande?

E-postaviseringar är användbara om du inte spenderar mycket tid på Facebook men vill bli informerad om nya meddelanden. För att kunna använda den här funktionen måste du dock ha aviseringar aktiverade och ange en giltig adress för e-postleveransen. Även med dessa funktioner på plats kan e-postmeddelandena landa i din skräppostmapp om du inte lägger till Facebook-domänen i din lista över säkra avsändare. Observera att Facebook inte meddelar dig om meddelanden från personer som inte finns i din vänlista.

Felaktig eller ogiltig e-postadress

Facebook skickar dina e-postaviseringar till den adress du angav när du skapade ditt konto. Om du sedan har bytt till en annan e-postadress kommer du inte att få några meddelanden förrän du anger denna ändring till Facebook. För att göra det, öppna din allmänna sida för kontoinställningar på Facebook och kontrollera att den primära e-postadressen som anges är korrekt. Om inte, klicka på knappen "Redigera" och klicka sedan på "Lägg till ytterligare ett e-postmeddelande." Ange din nuvarande e-postadress som den primära e-postadressen och spara ändringarna.

Meddelanden inaktiverade

Om du har inaktiverat e-postmeddelanden kommer du inte att få e-post om nya meddelanden förrän du aktiverar det här alternativet. Du kan också ha felaktigt klickat på länken "Avsluta prenumeration" längst ner i ett e-postmeddelande med ett Facebook-meddelande. Öppna sidan för allmänna kontoinställningar och klicka på fliken "Meddelanden". Klicka på knappen "Redigera" bredvid avsnittet "E-post" och kontrollera att "Meddelanden" inte finns i listan över e-postmeddelanden som inte prenumereras. Om så är fallet, klicka på "Slå på" -knappen för att återaktivera den här funktionen.

E-post skickas till skräppostmappen

Det är möjligt att du får e-postmeddelanden från Facebook, men de vidarekopplas till mappen "Skräppost" eller "Skräp". Detta händer när e-posttjänsten som du använder felaktigt flaggar dessa meddelanden som skräppost. Om du hittar dina Facebook-e-postmeddelanden i någon av dessa mappar, lägg till "@ facebookmail.com" -domänen i listan över säkra avsändare i ditt e-postkonto för att förhindra att det händer igen. Detta kommer att säkerställa att dina Facebook-e-postmeddelanden hamnar i din inkorg.

Avsändaren finns inte i din vänlista

Du kommer inte att få e-postaviseringar för ett Facebook-meddelande som skickas från någon som inte finns i din vänlista. Faktum är att du inte ens får aviseringar på din Facebook-sida för dessa meddelanden. Istället för att visas i din Facebook-meddelandeinkorg listas dessa typer av meddelanden som "Annat" i ett separat avsnitt. Denna design är avsedd att hindra människor från att använda Facebooks meddelandetjänst för att skräpposta andra. Om du vill få e-postmeddelanden för ett Facebook-meddelande måste du lägga till personen som skickar meddelandet till din vänlista.

ISP och tekniska problem

Om du har kontrollerat att din e-postadress är giltig, aviseringar aktiveras och inga Facebook-e-postmeddelanden har hamnat i skräppostmappen kan problemet vara din ISP. Kontakta din ISP för att se till att de inte blockerar e-postmeddelanden som kommer från Facebook-domänen. Om din ISP inte blockerar dessa e-postmeddelanden och du har uttömt alla andra vägar kan du rapportera problemet till Facebook. Använd sidan Facebook e-postmeddelande (länk i resurser) för att beskriva problemet. Facebook kommer att undersöka problemet och kontakta dig om mer information krävs för att lösa problemet.