Hur man skapar ett annat Facebook-konto för en annan person

I oktober 2012 nådde Facebook en massiv milstolpe på mer än 1 miljard användare över 200 suveräna territorier, enligt uppgifter rapporterade av CNN. Häpnadsväckande som siffrorna kan verka, inte alla har hoppat på det sociala nätverket. Även om det har gått ett tag sedan du skapade ditt eget Facebook-konto är det ganska smärtfritt att guida en annan person genom processen.

Steg 1

Logga ut från ditt eget Facebook-konto genom att klicka på Gear-ikonen och välja "Logga ut" i rullgardinsmenyn. Detta tar dig till Facebooks huvudsida, där du ser en knapp som säger "Registrera dig." Klicka på den för att starta Facebooks registreringssida - du ser ett formulär med en samling tomma textfält.

Steg 2

Be personen du skapar ett konto för att ange sitt för- och efternamn i fälten "Förnamn" respektive "Efternamn" eller skriv in dem för din vän. Facebook kräver att varje användare använder sitt riktiga namn.

Steg 3

Skriv in din kompis e-postadress i fältet "Din e-post" och skriv in den igen i fältet "Ange e-post igen". Facebook tillåter bara ett konto per e-postadress - den här e-postadressen kan inte kopplas till något för närvarande aktivt Facebook-konto.

Steg 4

Lär personen du hjälper till att ange ett lösenord för Facebook-kontot. Lösenordet måste vara minst sex tecken långt och Facebook rekommenderar att du inkluderar en kombination av bokstäver, siffror och skiljetecken för optimal säkerhet.

Välj personens födelsemånad, dag och år i rullgardinsmenyn och klicka på rutan bredvid “Kvinna” eller “Man” för att ange personens kön. Låt personen läsa Facebooks villkor och dataanvändningspolicy, som du kan nå genom att klicka på "Villkor" eller "Policy för dataanvändning" innan du slutför kontot. Klicka på knappen "Registrera dig" för att skapa detta Facebook-konto.