Vilken internethastighet behöver du för att titta på strömmande video online utan pauser?

Om du någonsin har strömmat en video online är det troligt att du känner frustrationen med långsam buffring och hackig uppspelning. Detta orsakas vanligtvis av en dålig internetanslutning med bandbredd för låg för att strömma videon smidigt. Även om de flesta strömmande videosajter erbjuder en lägsta föreslagen hastighet, skiljer sig dessa siffror ofta efter webbplats och videokvalitet.

Konventioner

Innan du går in i den faktiska hastigheten är det viktigt att veta vad siffrorna och bokstäverna förknippade med internethastigheten betyder. Din internethastighet presenteras vanligtvis med två siffror som representerar bandbredd - vilket i grund och botten betyder hastighet. Den första är din nedladdningshastighet, som avgör hur snabbt din dator tar emot data från Internet. Den andra är uppladdningshastighet, eller hur snabbt din dator skickar information via Internet. För att strömma video till din dator är nedladdningshastigheten viktig information. Siffrorna presenteras vanligtvis i megabit per sekund, förkortat Mbps. Detta ska inte förväxlas med megabyte per sekund, representerat med liknande MBps.

Hastighetskrav

Varierande videosajter kräver olika hastigheter. Medan YouTubes systemkrav för bandbredd är bara 0,5 Mbps rekommenderar Hulu tre gånger så mycket, med 1,5 Mbps. Rokos supportwebbplats föreslår 3 Mbps. Netflix föreslår också 3 Mbps för DVD-kvalitet. Tre Mbps borde räcka för standardupplösning av video och ljud. Högre kvalitet kräver högre bandbredd. Till exempel föreslår Netflix en 5Mbps-anslutning för högupplöst video och en hel del 12Mbps för 3D-innehåll.

Överväganden

Att uppfylla minsta möjliga bandbredd för en webbplats garanterar inte nödvändigtvis smidig, oavbruten uppspelning. Om andra datorer är anslutna till samma internetanslutning som du använder delar du bandbredden med dem. Så din 2Mbps-anslutning betyder inte att du ser 2Mbps nedladdningshastighet. En annan faktor är din Wi-Fi-signalhastighet. Om du inte använder en trådbunden anslutning är chansen att du tappar åtminstone lite potentiell bandbredd. Även program som använder Internet eller andra Internet-flikar kan påverka uppspelningen, enligt YouTubes systemkravssida.

Testa din hastighet

Med hjälp av en hastighetstestwebbplats kan du testa din anslutningshastighet när som helst (se Resurser). Att köra ett hastighetstest kanske inte ger ett exakt svar, så kör testet flera gånger eller prova olika webbplatser för hastighetstest. För att få en tydligare bild av dina typiska hastigheter, kör ett test dagligen i en vecka och testa vid samma tid varje dag. Överväg att testa nära när du normalt tittar på videor online. Till exempel, om du vanligtvis tittar på en strömmande film när du kommer hem från jobbet, kör dina tester istället för tidigt på morgonen.