Hur man suddar bakgrunden med en Canon Sx30 IS

Canon SX30 IS är en kompakt digitalkamera med 14,1 megapixlar och en 35x vidvinkel optisk zoom. Dess funktioner inkluderar ansikts- och blinkdetektering, bildstabilisator, högupplöst video och kvalitetsfoton i svagt ljus. Kamerans f / 2.7-bländare och speciella fotograferingslägen gör det möjligt för användare att fokusera på föremål eller människor medan de suddar bakgrunden på en bild.

Steg 1

Vrid funktionsratten ovanpå kameran medurs för att välja alternativet “SCN” och tryck sedan på “FUNC SET” -knappen på enhetens baksida. Detta öppnar en lista över fotograferingslägen att välja mellan.

Steg 2

Välj rätt fotograferingsläge genom att trycka på vänster och höger pilknapp tills du kommer till en grafik som ser ut som en byggnad med en bil bredvid.

Steg 3

Tryck på “DISP” -knappen och flytta den vita ramen för att välja det område som ska hållas i fokus genom att trycka på upp- och nedknapparna.

Ta en bild genom att trycka på avtryckaren längst upp på kameran. Tryck ner den halvvägs tills du ser en blå ram centrerad på objektet du vill fokusera på i din bild. Tryck sedan ner avtryckaren helt.