Vad är en Internetbutik?

För företag presenterar Internet en tidigare outnyttjad källa för potentiella kunder. Tidigare var butiker tvungna att förlita sig på sina tegelstenar eller katalogutskick för försäljning. Idag kan handlare använda en internetbutik för att hitta nya kunder och locka dem att köpa sina produkter eller tjänster. En internetbutik kan hänvisa till vilken webbplats som helst som erbjuder varor eller tjänster till försäljning; shoppare kan besöka denna virtuella butik när som helst på dygnet och var som helst.

Fördelar

Att använda en internetbutik erbjuder flera fördelar för företag. En effektiv butiksfront online kan utöka företagets geografiska räckvidd; även ett litet lokalt företag kan locka en nationell eller internationell kundbas. För företag utan en fysisk butik finns det inget behov av att ha en stor lagerhållning och omkostnaderna reduceras. Marknadsföring med onlinekampanjer kostar mindre än traditionella medieinitiativ och marknadsföring på nätet kan ofta skräddarsys mot potentiella kunder.

Lager- och orderuppfyllelse

Till skillnad från tegelbutiker behöver internetbutiker inte ha en fysisk inventering. Faktum är att många online-återförsäljare använder drop-ship-tjänster som ett alternativ till att lagra lager i ett lager. I en drop-ship-överenskommelse, när en kund gör en online-beställning hos en drop-ship-återförsäljare, skickar återförsäljaren den ordern till produktens tillverkare eller distributör. Den tillverkaren eller distributören skickar sedan produkten direkt till kunden. Detta system minskar kraftigt behovet av att hålla lager eller göra stora finansiella investeringar för att starta en webbutik.

Betalningsmetoder

Online-leverantörer kan inte acceptera kontanter under transaktioner; många andra betalningsmetoder är dock tillgängliga för kunderna. Det finns en kundvagnsprogramvara som gör det möjligt för återförsäljare att acceptera kreditkort på sina webbplatser. Många online-butiker ger kunderna ett alternativ till att använda kreditkort. Det vanligaste alternativa betalningsalternativet är PayPal, som gör det möjligt för kunder att kringgå butikens webbplats och göra säkra betalningar. Andra betalningssystem inkluderar Amazon Checkout och Google Wallet.

Överväganden

Att driva en online-butik kan vara utmanande. Frakt och hantering kan bli dyrt och konkurrensen på nätet är hård. Säkerhet måste också prioriteras när finansiell information eller annan användardata överförs under en online-transaktion. Företagsägare använder vanligtvis Secure Sockets Layer-teknik för att kryptera användarinformation som överförs via deras webbplats. Flera kontroller utförs för att bekräfta ett företags identitet innan ett SSL-certifikat utfärdas, så att använda SSL för att säkra dina transaktioner kommer också att låta dina kunder veta att ditt företag är legitimt och pålitligt.