Så här fixar du en Apple iPhone som är låst

Apple iPhones pekskärm ger bekväm användning, men när den låser sig förhindrar den åtkomst till telefonens funktioner. Om din iPhone tillfälligt inte svarar kan det vara en indikation på en mindre programvarufel eller ett allvarligare maskinvaruproblem. Genom att följa vanliga felsökningssteg kan du kanske lösa problemet och få din iPhone igång igen.

Starta om telefonen

Om pekskärmen inte svarar normalt är den första åtgärden som Apple föreslår en enkel omstart. Leta upp Sleep / Wake-knappen längst upp på telefonen och håll den intryckt tills en skjutreglage visas på skärmen. Knacka med fingret på skjutreglaget och dra det över skärmen för att slå ner telefonen. När telefonen har stängts av helt trycker du på Sleep / Wake-knappen igen och håller den intryckt tills du ser Apple-logotypen på skärmen.

Starta om en telefon som inte svarar

Om din iPhone är fryst helt, kanske den inte svarar på en standardstart. I så fall bör du göra en hård återställning på telefonen. Håll ned sömn / väckningsknappen och hemknappen samtidigt och släpp dem bara när Apple-logotypen visas. Det kan ta en stund för iPhone att starta från logoskärmen; detta är normalt och är inte en anledning till oro. En hård återställning påverkar inte data på din iPhone.

Verifiera strömförsörjningen

Ibland kan ett lågt batteri leda till att din iPhone låses när den inte har makt att slutföra alla de senaste kommandona. En iPhone med mycket lågt batteri kan också inte svara på en omstart eller en hård återställning. Anslut telefonen till en laddare och vänta minst 20 minuter. Enligt Apple kan ett batteri som nästan är urladdat få skärmen att förbli tom, även när den är inkopplad.

Lösa lösenordsrelaterade låsning

Om din iPhone är inställd på att använda ett lösenord och fel kod anges sex gånger, låses telefonen som en säkerhetsåtgärd och visar ett meddelande som säger "iPhone är inaktiverad." Apple föreslår att du omedelbart ansluter din iPhone till din dator, öppnar iTunes och synkroniserar telefonen. Avmarkera rutan bredvid "Kryptera iPhone-säkerhetskopia" i säkerhetskopieringsavsnittet och återställ sedan enheten från din senaste säkerhetskopia. Du kommer att förlora alla data som du har lagt till sedan den senaste säkerhetskopian. Om iTunes begär ett lösenord eller om du inte har synkroniserat enheten med en dator måste du radera din telefon för att låsa upp den. Du kan använda din senaste iCloud-säkerhetskopia för att återställa en del av dina data.