Hur man sätter iTunes på två datorer

iTunes är fri programvara som distribueras av Apple som används för att synkronisera en iPod, iPhone eller iPad. Du kan installera iTunes på mer än en dator, men du måste överföra dina låtar till varje dator så att låtarna är tillgängliga på varje dator. Det betyder att alla dina datorer har iTunes installerat och samma låtar finns på båda datorerna.

Steg 1

Ladda ner iTunes-applikationen till båda dina datorer (se Resurser). Dubbelklicka på filen "itunessetup.exe" i det nedladdade arkivet. Den här filen startar installationsguiden.

Steg 2

Klicka på "Nästa" på den första välkomstskärmen. Lämna standardalternativen och klicka på "Nästa". Klicka på "Nästa" i fönstret "Hitta musik". ITunes söker på hårddisken efter musikfiler och lägger till den i iTunes-biblioteket.

Steg 3

Klicka på "Nästa" tills du kommer till den sista skärmen. Klicka på "Installera". När iTunes har installerats måste du starta om datorn. Upprepa dessa steg på din andra dator.

Steg 4

Klicka på Windows "Start" -knappen och välj "Dator". Klicka på "Kartlägga en nätverksenhet" i det öppnade fönstret. Klicka på "Bläddra" och dubbelklicka sedan på den andra datorns namn. Dubbelklicka på "C" -enheten och klicka på "OK". Denna procedur mappar en enhet till den andra datorn där du överför dina musikfiler.

Steg 5

Klicka på Windows "Start" -knappen igen och välj "Dator". Dubbelklicka på den nya nätverksenhetsbokstaven. I båda fönstren dubbelklickar du på "Programfiler" och sedan på "iTunes" och sedan på "Musik". Du har nu öppnat ett fönster för den lokala datormusiken och musikkatalogen på din andra dator.

Dra och släpp musiken från din dators musikmapp till den sekundära datorns musikmapp. Detta kopierar din musik till den sekundära datorn, så att du har samma spellista på båda datorerna.