Så här blockerar du Facebook-appen från min barns telefon (8 steg)

Att blockera Facebook från ditt barns telefon är lättare sagt än gjort. IOS erbjuder föräldrakontroll men tillåter inte att du blockerar enskilda tredjepartsappar. Android är värre: det erbjuder inga föräldrakontroll inbyggda i systemet. Med hjälp av befintliga föräldrakontroller och tredjepartsappar kan du dock hindra dina barn från att komma åt Facebook på båda telefonens operativsystem. Tänk på att blockering av Facebook-appen inte hindrar ditt barn från att komma åt Facebook via telefonens webbläsare - för att göra det måste du inaktivera alla webbläsare som är installerade på telefonen och blockera möjligheten att ladda ner nya.

iPhone

Steg 1

Öppna "Inställningar" på iPhone och gå till avsnittet "Allmänt".

Steg 2

Tryck på "Begränsningar". Tryck på "Aktivera begränsningar" högst upp på skärmen. Du uppmanas att ställa in ett fyrsiffrigt lösenord om det är första gången du använder begränsningarna - om det inte är det måste du ange koden du har ställt in tidigare.

Steg 3

Skjut "På / Av" -knappen till "Av" -positionen för alla funktioner du vill begränsa på telefonen. För att hindra din tonåring från att installera Facebook-appen eller webbläsare från tredje part, skjut knappen "Installera appar" till "Av". Om du är orolig för att din tonåring kommer åt Facebook via Safari kan du också skjuta "Safari" till "Av".

Ta bort Facebook-appen från telefonen om den redan har installerats. När det har raderats kan ditt barn inte använda App Store för att installera om det. Om du också inaktiverar webbläsare för att hindra ditt barn från att komma åt Facebook via Safari, se till att det inte finns några webbläsare från tredje part installerade på telefonen, till exempel Chrome eller Opera.

Android

Steg 1

Öppna Google Play Butik och öppna applikationsinställningarna. Ställ in en PIN-kod för appköp för att förhindra att ditt barn installerar appar som du inte har godkänt, inklusive Facebook-appen.

Steg 2

Installera APP Lock av DoMobile Lab, tillgängligt från Google Play Butik. Rekommenderas på TechRadars webbplats, den här appen låter dig blockera både system- och tredjepartsappar på telefonen.

Steg 3

Öppna APP-lås när installationen är klar, vilket kan ta några minuter. Du uppmanas att ställa in en PIN-kod och en säkerhetsfråga första gången du öppnar appen.

Tryck på applikationsknappen längst ner på skärmen och bläddra tills du ser Facebook. Skjut knappen till "låst". Om du också inaktiverar möjligheten att komma åt webbläsare på telefonen, se till att du har låst standardwebbläsaren och alla webbläsare från tredje part som är installerade på telefonen. Du kan också välja att låsa Play Store för att förhindra att ditt barn installerar appar. Appar som liknar APP Lock inkluderar Android Parental Control och Kytephone.