Så här avbryter du automatisk rengöring av en Brother MFC-465CN-skrivare (3 steg)

Ett antal skrivare, inklusive Brother MFC-465CN, har en automatisk rengöringsfunktion som automatiskt rengör skrivarens huvuden. Automatisk rengöring använder bläck och kan leda till onödig bläckförlust om det används för ofta. Den här automatiska rengöringen sker när du slår på skrivaren efter att ha stängt av den och när du inte skriver ut något under en längre tid. För att avbryta den automatiska rengöringen måste du förhindra att skrivaren uppfyller dessa kriterier.

Steg 1

Slå på skrivaren och låt den vara på så länge du vill förhindra att funktionen för automatisk rengöring aktiveras. När du stänger av skrivaren och slår på den igen aktiveras funktionen för automatisk rengöring.

Steg 2

Skriv ut något varje dag för att förhindra att den automatiska rengöringsfunktionen aktiveras på grund av inaktivitet. Om du inte har något som behöver skrivas ut, skriv ut en testsida. För att skriva ut en testsida, tryck på "Bläck" -knappen, använd pilknapparna för att bläddra ner till "Testutskrift" och tryck på "OK" -knappen. Bläddra ner till alternativet "Utskriftskvalitet", tryck på "OK" -knappen och tryck på "Färgstart" -knappen för att skriva ut testsidan.

Rengör skrivhuvudet manuellt då och då. Om du märker att dina sidor inte skrivs ut ordentligt kan du rengöra huvudet manuellt. Om du gör det kommer det också att förhindra att maskinen rengör sig automatiskt. För att rengöra skrivhuvudena manuellt, tryck på "Bläck" -knappen, använd pilknapparna för att bläddra ner till alternativet "Rengöring" och tryck på "OK" -knappen. Bläddra ner till alternativet "Alla" och tryck på "OK" -knappen. Skrivaren rengör nu sig själv.