Inaktivera flera processer i Google Chrome

När du startar ett program skapar Windows en "process" för det. Varje process har ett unikt ID och operativsystemet använder dessa ID för att hantera dina applikationer. När Google byggde nyare versioner av Chrome-webbläsaren gav företaget möjligheten att skapa en ny process för varje fönster, flik och tillägg som du öppnar. Den här arkitekturen är till hjälp eftersom om en flik eller ett tillägg kan krascha utan att det påverkar de andra. Om en förlängning eller flik fungerar felaktigt eller inte fungerar korrekt kan du inaktivera den med ett par metoder.

Använd Chrome Task Manager

Steg 1

Klicka på knappen "Chrome" i Google Chrome och välj "Verktyg".

Steg 2

Klicka på "Aktivitetshanteraren" för att visa fönstret Aktivitetshanteraren. Det här fönstret visar en lista över processer i en tabell. Tabellen har kolumner som Task och Memory. Värden i kolumnen Uppgift visar processnamn medan värden i minneskolumnen visar det minne som motsvarande process använder.

Klicka på processen du vill inaktivera och klicka sedan på knappen "Avsluta process" för att avsluta uppgiften. Om du till exempel vill avsluta ett tillägg med namnet "Klippbok", hitta "Tillägg: Klippbok" i kolumnen Uppgift, klicka på posten och klicka sedan på "Avsluta process."

Använd Windows Aktivitetshanterare

Steg 1

Gå till aktivitetsfältet, högerklicka på systemklockan och klicka sedan på "Starta Aktivitetshanteraren" för att visa Windows Aktivitetshanterare. Det här fönstret innehåller också en tabell

Steg 2

Klicka på fliken "processer" för att visa en tabell som innehåller processnamn; de visas i kolumnen Bildnamn. En minneskolumn visar mängden minne som varje process använder. Bläddra igenom listan med bildnamn och hitta de som heter "chrome.exe."

Klicka på processen du vill inaktivera och klicka sedan på "Avsluta process."