Säkerhetskopiera WhatsApp till SD-kort på Android-telefon

Om du har massor av WhatsApp-meddelanden på din Android-telefon kanske du vill göra en kopia av dessa meddelanden. Nedan hittar du stegen för att säkerhetskopiera WhatsApp till SD-kort på Android Phone.

Säkerhetskopiera WhatsApp till SD-kort

Som standard säkerhetskopierar WhatsApp meddelanden till Google Drive på Android-enheter och iCloud Drive på iOS-enheter.

Även om det är bekvämt att göra en säkerhetskopia av WhatsApp-meddelanden till Google Drive, måste du vara medveten om att meddelanden och media som säkerhetskopieras i Google Drive inte skyddas av WhatsApp-kod-till-än-kryptering.

Om du byter från Android till iPhone är det inte lätt att återställa WhatsApp-meddelanden från en Google Drive-säkerhetskopia.

Du kan få mer kontroll över WhatsApp-säkerhetskopiering genom att göra en manuell säkerhetskopiering till SD-kort, istället för att låta WhatsApp säkerhetskopiera till Google Drive eller iCloud Drive.

Säkerhetskopiera WhatsApp till SD-kort

Allt som krävs för att säkerhetskopiera WhatsApp till SD-kort är att förhindra att WhatsApp säkerhetskopierar till Google Drive och sedan initierar en manuell säkerhetskopiering av WhatsApp till SD-kortet på din Android-enhet.

1. Öppna WhatsApp på din Android-telefon eller surfplatta.

2. När du är i WhatsApp klickar du på menyikonen med 3 punkter längst upp till höger på skärmen och trycker på Inställningar i rullgardinsmenyn.

3. På WhatsApp-inställningsskärmen klickar du på alternativet Chattar.

4. Klicka på Chat-säkerhetskopia på Chats-skärmen.

5. På Chat Backup-skärmen bläddrar du ned och knackar på alternativet Backup to Google Drive som finns under avsnittet "Google Drive-inställningar".

6. Välj popup-alternativet på popup-fönstret som visas.

7. När du har inaktiverat WhatsApp-säkerhetskopior till Google Drive, gå tillbaka till skärmen Chat-säkerhetskopiering och tryck på knappen Säkerhetskopiera.

När du klickar på Säkerhetskopiering kommer din Android-enhet att starta processen för att säkerhetskopiera alla dina WhatsApp-meddelanden, foton och videor på SD-kortet.

Hur man hittar WhatsApp-säkerhetskopia på SD-kort

För att få åtkomst till WhatsApp-säkerhetskopiering på SD-kort måste du ladda ner ett File Manager-verktyg från Google Play Store på din Android-telefon (om det inte redan finns).

1. Öppna File Manager Utility på din Android-enhet.

2. Klicka på Mina filer> bläddra ner och tryck på alternativet SD-kort, som finns under avsnittet "Lokal lagring".

3. På nästa skärm ser du WhatsApp-mappen.

Denna WhatsApp-mapp innehåller säkerhetskopiering av alla dina WhatsApp-meddelanden, foton och videor.