Vad betyder inget filter på Instagram?

Med Instagram kan du markera uppladdade bilder med hashtags - de små beskrivningarna med ett ord med nummersymbolen framför dem - så att andra användare kan hitta foton som innehåller dessa termer i en sökning. En av de mest populära hashtags på Instagram är "#nofilter", som till en början kan verka förvirrande för den nya Instagram-användaren.

Avstå från filtret

Instagram erbjuder ett fantastiskt utbud av effekter eller filter som du kan använda på dina bilder för att ge dem ett vintagelook, lägga till eller subtrahera färgmättnad, göra dem sepia eller svartvitt och mycket mer. Eftersom det är så vanligt att Instagram-användare lägger till ett filter för att förbättra sina foton, har vissa använt hashtaggen "#nofilter" när de publicerar oförändrade bilder för att indikera att det du ser är exakt vad de såg. Det är särskilt vanligt vid solnedgångar, blå himmel och andra naturscener för att indikera att bilden är orörd.

Filtrera Fakers

Instagram-programvaran matchar inte hashtags till innehållet, så det är fullt möjligt att använda ett filter och märka det med hashtaggen "#nofilter", så du kan stöta på några foton som verkar för bra för att vara sanna. Om du är nyfiken på om en bild är den verkliga affären eller inte kan du ansluta webbadressen till Filter Fakers (länk i resurser) och den kommer att kontrollera bilddata för att se om den verkligen är filterfri.