Kan andra se min YouTube-historik på mitt Google-konto?

Google synkroniserar all din aktivitet över sina många plattformar till en detaljerad användarprofil som visar vem du är, vad du gör och vad du gillar. Den använder sedan denna information för att förbättra sina tjänster, tillsammans med att rikta sin reklam efter dina preferenser. Medan Google spårar en hel del av din webbanvändning, är din YouTube-visningshistorik inte offentligt tillgänglig. Om du arbetar på en delad dator eller låter andra använda din dator kan det vara ett bra sätt att skydda din integritet att rensa din visningshistorik.

Din YouTube-historik

När du är inloggad på ditt Google-konto kommer de videor du visar på YouTube att loggas in i din YouTube-visningshistorik. Denna information kan inte visas offentligt och kan endast ses av någon som är inloggad direkt på ditt Google-konto. YouTube-historikfunktionen är utformad för att ge dig en enkel och bekväm metod för att titta på tidigare visade videor och sänder inte information till tredje part eller vänner.

Rensa din historik

Du kan alltid logga ut från ditt YouTube-konto innan du surfar för att hindra webbplatsen från att spåra din videoanvändning. Om du har en videohistorik som du vill rensa kan du göra det genom att klicka på ditt användarnamn på vilken YouTube-sida som helst och välja "Video Manager". Klicka på "Historik" -knappen till vänster på skärmen och klicka på "Rensa visningshistorik" för att ta bort alla tidigare tittade videor från listan. Du kan också ta bort enskilda objekt genom att klicka i kryssrutan bredvid videorna och trycka på "Ta bort".

Googles kontohistorik

Google gör mer än att hålla reda på din YouTube-aktivitet. Om du är inloggad på ditt Google-konto loggas allt du gör på en Google-webbplats. För att se din fullständiga webbaktivitet och en fullständig logg över vad Google spelar in, gå till Google.com och logga in på ditt Google-konto. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid ditt användarnamn och välj "Konto". Därifrån väljer du "Hantera din webbhistorik." Här kommer du att kunna se alla dina sökningar på Googles bild-, karta-, video-, shopping- och sökmotorplattformar.

Googles informationsanvändning

Observera att bara för att du tar bort din YouTube- eller webbhistorik inträffar ingen förändring på Googles sida av ekvationen. Att rensa din historik hindrar någon från att se din aktivitet genom att logga in på ditt konto, men Google behåller fortfarande posterna på sina servrar. Google samarbetar med brottsbekämpning och håller långa register över användarnas aktiviteter om dessa register behövs under en utredning. Google kommer också att använda din information och aktivitet för att skräddarsy annonser för dig och förutsäga vilket innehåll du vill se, oavsett om du rensar din historik.