Hur man öppnar nyligen stängda flikar på Android-telefon

Många smarttelefonanvändare stänger rutinmässigt flikar på sin Android-telefon för att få webbläsaren att köra snabbare. När du gör detta är det ganska möjligt att av misstag stänga en viktig flik som du har sparat för senare läsning.

Lyckligtvis är det lätt att öppna stängda flikar igen på din Android-telefon och du hittar stegen nedan för att öppna nyligen stängda flikar, både på Google Chrome och Firefox.

Öppna nyligen stängda flikar på Android-telefon eller surfplatta

Chrome-webbläsaren på Android-telefoner och surfplattor har en funktion som heter Senaste flikar, vilket gör det enkelt att öppna en stängd flik igen.

Firefox-webbläsaren å andra sidan innehåller inte den här funktionen men du kan fortfarande försöka återställa en stängd flik genom att gå in i din webbläsningshistorik på Firefox.

Tyvärr, om du använde inkognitoläge, finns det inget sätt för dig att återställa fliken du just stängde, eftersom både Chrome och Firefox inte kommer ihåg vad du bläddrar i inkognitoläge och inte heller den informationen visas i din historik.

Tips: Chrome och Firefox har båda ett ångringsalternativ, som tillfälligt visas längst ner på skärmen när du just har stängt en flik. Nästa gång du av misstag stänger en viktig flik klickar du på Ångra för att öppna fliken igen.

Öppna stängda flikar på Android i Chrome

Följ stegen nedan för att öppna stängda flikar på din Android-telefon eller surfplatta.

1. Öppna Chrome-webbläsaren på din Android-telefon eller surfplatta

2. Klicka sedan på 3-punkts-menyikonen, som finns i det övre högra hörnet på skärmen

3. I listan över alternativ klickar du på flikarna Senaste.

4. På nästa skärm ser du alla flikar som du just har stängt under rubriken ”Nyligen stängd”. Klicka helt enkelt på webbplatsen eller artikeln som du ville öppna igen.

Öppna stängda flikar på Android i Firefox Browser

Till skillnad från Chrome har Firefox inte funktionen Senaste flikar som är så bekväm att använda i Chrome-webbläsaren. Du kan dock fortfarande gå in i din historik för att försöka återställa en nyligen stängd flik.

1. Öppna webbläsaren Firefox på din Android-enhet

2. Klicka på 3-punktsikonen, som finns i det övre högra hörnet på skärmen

3. Klicka sedan på Historik

4. Du kommer att se en lista över alla webbplatser du har besökt på din Android-telefon med Firefox-webbläsaren.

5. Bläddra igenom listan och försök hitta den webbplats som du av misstag hade stängt. Om du hittar webbplatsen, klicka på den för att öppna den.