Kan du ansluta en Dell-skärm till en HP-dator?

Dell-skärmar fungerar med HP-datorer och vice versa. Faktum är att Dell-skärmar är så kompatibla att modeller som innehåller rätt portar även kan fungera med Apple Macintosh-datorer. Det viktigaste avgörande för huruvida en viss Dell-skärm fungerar med en viss HP-dator är om de delar samma anslutningsport. Till exempel, HP Ultrabooks som saknar VGA-portar kräver en Dell-skärm som har en HDMI-port.

Upplösningar

Den viktigaste utmaningen som kan uppstå när du ansluter en dator till en annan bildskärm är att de kan ha olika upplösningar. Platta skärmar har ett fast antal pixlar och att använda dem i en matchande upplösning ger dig bästa bildkvalitet. Om din HP-dator inte är inställd på din Dell-bildskärms ursprungliga upplösning öppnar du datorns kontrollpanel, väljer "Utseende och anpassning" och väljer sedan "Justera skärmupplösning." Klicka på rullgardinsmenyn "Upplösning" och skjut skjutreglaget tills bildskärmens ursprungliga upplösning väljs. När du är klar klickar du på "Apply" och sedan på "Keep" när bekräftelsedialogrutan dyker upp. Du kan stänga kontrollpanelen när du är klar.

VGA-anslutningar

Den 15-stifts VGA-kontakten förblir den mest kända bildskärmsanslutningen. Den bär en analog signal mellan din dator och bildskärm och stöder upplösningar upp till 1920 pixlar breda och 1080 pixlar höga. Eftersom de är analoga kan VGA-signaler vara utsatta för störningar från andra elektriska signaler i närheten. De kommer inte heller att ha en Blu-ray-bild med full upplösning eftersom de saknar stöd för HDCP-standarden.

DVI-anslutningar

DVI-pluggar ser lite ut som VGA-pluggar, men istället för att ha förskjutna runda stift har de ett rutnät med stift med ett uttag som ser ut som ett utökat Tic-Tac-Toe-kort. De bär digitala signaler mellan din dator och bildskärm och stöder högre upplösningar. Vissa DVI-kablar stöder HDCP, så att du kan använda dem för att visa filmer från din HP-dators Blu-ray-enhet om den har en.

HDMI-anslutningar

HDMI-anslutningar är samma standard som hemmabioanordningar använder. Precis som DVI-anslutningar är de digitala och stöder alltid HDCP eftersom det är en del av HDMI-standarden. De har fördelen att de har en relativt liten kontakt och kabel och bär både ljud- och ljudsignaler på samma kabel. Om du använder din Dell-bildskärm med en HP Ultrabook-dator måste du använda HDMI eftersom dessa datorer är för tunna för att ha VGA- eller DVI-portar.