Hur man aktiverar Hey Siri på iPhone

För att få "Siri" att lyssna på röstkommandon måste du gå igenom en enkel att följa processen för att träna Siri för att känna igen din röst. Nedan hittar du stegen för att aktivera Hey Siri på iPhone.

Aktivera Hey Siri på iPhone

Processen att göra Apples virtuella assistent "Siri" för att känna igen dina röstkommandon benämns "Hey Siri" på iPhone.

Att aktivera “Hey Siri” på iPhone kräver i grund och botten att slå PÅ Lyssna för “Hey Siri” -alternativ på skärmen Inställningar för iPhone, som tar dig igenom en femstegsprocess som är lätt att följa för att träna Siri igen din röst.

När “Hey Siri” är aktiverat på din enhet kan du skicka textmeddelanden, ringa telefonsamtal, spela musik, ringa Skype-samtal och få väder- och trafikinformation utan att lyfta fingret.

Att kunna använda iPhone handsfree kan vara särskilt användbart när du arbetar på din dator och också behöver skicka textmeddelanden och ringa viktiga samtal på din iPhone.

I sådana fall kan du helt enkelt beordra Siri att ringa eller skicka textmeddelanden för dina räkning utan att behöva ta bort ögonen från datorn.

Obs! Medan Siri kan användas för att ringa samtal och skicka textmeddelanden under körning, rekommenderas att du undviker att använda din iPhone under körning.

1. Hur man aktiverar Hey Siri på iPhone

Följ stegen nedan för att aktivera Hey Siri på iPhone eller iPad.

1. Öppna Inställningar på din iPhone, bläddra ner och tryck på Siri & Search.

2. På nästa skärm flyttar du växeln bredvid Lyssna för “Hey Siri” till PÅ-position.

Obs: Av säkerhetsskäl kanske du vill inaktivera Siri från iPhone Lock Screen genom att slå AV Tillåt alternativet Siri When Locked.

3. Klicka på Fortsätt på popup-fönstret som visas.

4. På nästa skärm, säg "Hey Siri" till din iPhone.

5. Därefter blir du ombedd att säga “Hej Siri, skicka ett meddelande.

6. På nästa skärm blir du ombedd att säga "Hej Siri, hur är vädret idag".

7. Därefter måste du säga "Hej Siri, ställ in en timer i tre minuter".

8. Slutligen blir du ombedd att säga ”Hej Siri, spela lite musik.

9. På nästa skärm, klicka på Klar för att slutföra inställningsprocessen ”Hey Siri”.

Nu när Siri är tränad att lyssna på ditt röst kommer du att kunna använda röstkommandon för att få Siri att kontrollera vädret, ringa samtal, skicka textmeddelanden och spela din favoritmusik.

2. Inaktivera Hey Siri på iPhone

Om du känner att "Hey Siri" -funktionen inte är särskilt användbar kan du enkelt inaktivera Hey Siri på din iPhone när som helst genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Inställningar> bläddra ner och knacka på alternativet Siri & Sök.

2. På nästa skärm flyttar du växeln bredvid Lyssna för “Hey Siri”, tryck på Hem för Siri och Tillåt Siri när låst alternativ.

3. Klicka på Stäng av Siri på popup-fönstret.

Detta kommer att inaktivera "Hey Siri" -funktionen på din iPhone och du kommer inte att kunna använda röstkommandon för att aktivera Siri på din enhet.

Obs! Du kan också växla AV Tryck på Hem för Siri-alternativet, om du inte vill att Siri ska aktiveras med Hem-knappen.