Hur man fryser beskrivningsrutan men inte bläddringssidan på Tumblr

Om ditt Tumblr-bloggtema låter beskrivningsrutan rulla ner på sidan tillsammans med dina blogginlägg, är chansen att du kan låsa rutan på plats. För att göra det måste temat innehålla ett alternativ på sin CSS-sida med ett alternativ för att låsa beskrivningsrutan. Eftersom utvecklare ofta använder samma CSS-kod för alla sina teman, är det vanligtvis en god chans att det har det här alternativet. Den knepiga delen kommer i att försöka hitta vilket ord utvecklaren använde för att låsa upp den här funktionen. I många fall kan det vara så enkelt som ordet "fast", men du kan inte vara säker på vad ordet kan vara förrän du undersöker koden.

Undersöker HTML-koden

Logga in på Tumblr och klicka på den kugghjulsformade inställningsikonen högst upp på instrumentpanelen. Välj din blogg från avsnittet Bloggar i sidofältet och klicka på "Redigera tema." Klicka på länken "Redigera HTML" under temanamnet i sidofältet. Ditt temas HTML-kod visas till vänster och en förhandsgranskning av din Tumblr-blogg visas till höger.

Tryck på "Ctrl-F" på tangentbordet för att öppna sökfältet och skriv två eller tre ord exakt som de visas i din bloggs beskrivningsruta. Detta tar dig direkt till HTML-koden för dessa ord. Bläddra uppåt tills du ser beskrivningskodens kod, till exempel "block: Description".

Undersök raderna direkt ovanför kodens beskrivningsruta och leta efter attributet som håller beskrivningsrutan flytande, till exempel "unstuck" eller "float". Detta ord ska vara inom en "div id" -tagg som "

."

Ersätt attributet som håller beskrivningsrutan flytande på sidan med ordet "fast", till exempel "

. "Klicka på knappen" Uppdatera förhandsgranskning. Klicka på förhandsgranskningen till höger och försök att bläddra på sidan. Om detta fungerar klickar du på "Spara". Din beskrivningsruta förblir fast på plats medan din bloggs innehåll rullar. Om detta inte fungerar för att inte fungera måste du undersöka CSS-koden för att hitta rätt ord.

Hitta CSS-koden

Rulla till toppen av ditt Tumblr-temas HTML-kod. Klicka på fältet "Sök" ovanför koden och skriv "formatmall". Detta tar dig till den första instansen av detta ord i HTML-koden, vanligtvis inom de första 50 raderna eller så, till exempel "rel = stylesheet." Markera webbadressen strax före detta ord, börjar med "http:" och slutar med "css." Detta är webbadressen för temat CSS-sida.

Öppna en ny webbläsarflik, klistra in CSS-URL: en i adressfältet och tryck på "Enter". Först kan du se meningslösa bokstäver och siffror, men om du rullar ner på sidan ser du CSS-koden, som ser mycket ut som HTML-koden. Du kan inte ändra den här koden, men du kan använda den för att hitta ordet som kan låsa beskrivningsrutan på plats.

Tryck på "Ctrl-F" och skriv in det ord som används i temat HTML-kod för att hålla beskrivningsrutan flytande, som "flyta". När du hittar detta ord, bläddra upp och ner på sidan för att undersöka koden i närheten. Leta efter det motsatta ordet som kan användas för att låsa det på plats, som "fast", "statisk" eller "fast".

Gå tillbaka till webbläsarfliken som visar temat HTML-kod och ersätt ordet så att beskrivningsrutan flyter med ordet som kan hålla det fixat. Klicka på knappen "Uppdatera förhandsgranskning" och försök sedan att bläddra ner i förhandsgranskningssidan. Om detta fungerar klickar du på knappen "Spara". Om det inte fungerar, fortsätt din strävan efter rätt magiska ord.

Tips

I vissa fall kanske temautvecklaren inte har inkluderat CSS-kod för att tillåta att ett tema har en fast beskrivningsruta.

Varningar

Spara inte ändringar i ditt Tumblr-temas HTML-kod förrän du noggrant har granskat förhandsgranskningen. Om du slumpmässigt ändrar något i HTML-koden kan du förstöra din bloggs layout.