Vad är nytt i iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Apple avslöjade sina senaste iPhone 7 och iPhone 7 Plus-modeller vid sin viktigaste händelse i San Francisco. Båda iPhone-modellerna har uppgraderats med nya specifikationer och funktioner som diskuteras nedan.

Vad är nytt i iPhone 7 och iPhone 7 Plus

När man går ensam ser iPhone 7 och iPhone 7 Plus mer eller mindre identiska ut som iPhone 6s och iPhone 6s Plus modeller. En närmare titt kommer dock att avslöja en saknad hörlursuttag, saknas klickbar hemknapp och dubbla bakkamera i iPhone 7 Plus-modellen.

Ingen hörlursuttag

En av de största visuella förändringarna i iPhone 7 är frånvaron av ett hörlursuttag. Genom att fortsätta sin tradition att vara innovativ har Apple tagit bort hörlursuttaget och ersatt den med Lightning EarPods som ansluts via blixtporten.

Du behöver inte oroa dig för att köpa Lightning EarPods eftersom de kommer att ingå i alla iPhone 7 och Phone 7 Plus.

Dessutom levereras den nya iPhone med en Lightning to Headphone-adapter, som gör att du kan använda dina befintliga hörlurar.

Vattentät och dammtät med IPX67-klassificering

Den nya iPhone har designats med en IPX67-klassificering, vilket innebär att både iPhone 7 och 7 Plus-modeller kan tåla vattenstänk och till och med full nedsläpp i vatten i upp till 30 minuter.

Dubbla 12 MP-kameror för iPhone 7 Plus

IPhone 7 Plus-modellen har nu 2 x 12 MP bakre kameror. En av dessa kameror har ett vidvinkelobjektiv, medan den andra bakre kameran är utrustad med ett telelins.

Båda dessa kameror fungerar tillsammans, producerar skarpare / bättre porträtt, ger en zoom av högre kvalitet från ett större avstånd och ger en helt ny djupfälteffekt (kommer snart via en programuppdatering).

Ny kamera för iPhone 7

Apple har inte lämnat iPhone 7s kamera oförändrad. IPhone 7-kameran har uppgraderats med optisk bildstabilisering och en sexelement F 1.8-lins för att ge mer ljus och underlätta längre exponering.

Nya kamerablitskomponenter

För att ytterligare förbättra din fotograferingsupplevelse med iPhone-kameror har Apple fördubblat antalet lysdioder i kamerablitsen. iPhone 7 och iPhone 7 Plus har nu 4 lysdioder jämfört med 2 lysdioder som finns i iPhone 6s och iPhone 6s Plus modeller.

Ny kamera på 7 MP framåt

Både iPhone 7 och iPhone 7 Plus har en uppgraderad 7 MP frontkamera med automatisk bildstabilisering.

Ljusare skärm

Retina HD-skärm på iPhone 7 kan leverera Cinema-standardfärger. Det använder fler nyanser av färgspektrumet för att producera bilder med sannare och exakta färger.

Sammantaget är visningen av iPhone 7 25% ljusare än iPhone 6s.

Snabbare Apple A10-fusionsprocessor

Apple har uppgraderat processorn i både iPhone 7 och iPhone 7 Plus-modeller med ett nytt 64-bitars, 4-kärnigt Apple A10 Fusion-chip.

Jämfört med Apple A9-chip i iPhone 6s är Apple A10 Fusion 40% snabbare och mer energieffektiv.

Nya hemknappar

Den klickbara hemknappen som var en central funktion i alla iPhone-modeller har tagits bort och ersatts med en ny icke-klickande beröringssensor som drivs av Apples nya Taptic Engine.

Mer lagring

Apple har äntligen beslutat att undanröja basen 16 GB-modellen. Både iPhone 7 och iPhone 7 Plus kommer nu att vara tillgängliga i 32 GB basmodell.

Apple har också eliminerat 64 GB-modellen, infört en ny 256 GB-modell och behållit 128 GB-modellen.

Dolda antennband

En annan visuell förändring i iPhone 7 och iPhone 7 Plus är de saknade antennbanden på baksidan av telefonen. Antennbanden har tagits bort från baksidan och döljts för att ge en mer enhetlig och renare look för den nya iPhone.

Mer batteritid

IPhone 7: s batteri kommer att pågå i genomsnitt 2 timmar längre än batteriet i iPhone 6s, medan iPhone 7 Plus batteri kommer att pågå en timme mer än iPhone 6s Plus batteri.

Dubbla stereohögtalare

Båda modellerna av iPhone har dubbla högtalare, placerade på telefonens övre och undre del. De nya högtalarna är två gånger högre än högtalarna på iPhone 6s.

Nya färger

iPhone 7 och iPhone 7 Plus kommer att finnas i totalt 5 färger; Silver, guld, rosaguld och 2 nya färger (jet svart och svart). Space Gray-färgen har upphört.

iOS 10-programvara

Både iPhone 7 och iPhone 7 Plus kommer att komma ur rutan laddad med iOS 10, Apples senaste version av sitt operativsystem.

iOS 10 har ett gäng nya funktioner som Raise to wake, en omdesignad Maps-app, handskrivning i iMessage, andra ändringar och tillägg för att förbättra användarupplevelsen.