Hur man bränner en DVD med min iMac

Apple iMac levereras med en DVD-enhet som kan spela och bränna eller spela in DVD-skivor. Du kan använda DVD-skivor för att lagra filer, till exempel musik eller dokument, eller skapa egna DVD-filmer komplett med personliga menyer. Med iMac kan du bränna DVD-skivor både via Finder och genom iDVD, som är Apples applikation för att skapa DVD-skivor. Använd Finder för att bränna data-DVD-skivor för säkerhetskopiering eller lagring av filer; använd iDVD för att skapa en personlig DVD som kan spelas på DVD-spelare.

Upphittare

Steg 1

Skapa en ny mapp på din Mac genom att välja "Arkiv" och sedan "Skapa en ny mapp" från toppmenyn på skrivbordet. Du kan också skapa en ny mapp genom att hålla "Kommando" -tangenten (ibland kallad "Apple" -tangenten), "Skift" -tangenten och bokstaven "N" samtidigt. Ge din mapp ett lämpligt namn.

Steg 2

Flytta objekten du vill bränna till din nya mapp. Om du inte vill flytta objekten från deras ursprungliga plats, markera de objekt som ska brännas, håll "Alternativ" -tangenten och klicka på de markerade objekten. Välj "Duplicera" från rullgardinsmenyn. Flytta de dubblerade objekten till din nya mapp. Tänk på att en DVD rymmer 4,7 GB information när du väljer dina filer.

Steg 3

Sätt i en tom DVD i din iMacs optiska enhet. Ge DVD-skivan ett namn och välj en skrivhastighet när meddelandet visas.

Klicka på Finder-ikonen i din docka för att öppna ett nytt Finder-fönster. Öppna din nya mapp med de objekt du vill bränna. Klicka på "Bränn" -knappen, som ska visas i det övre högra hörnet av Finder-fönstret. Låt din DVD slutföra bränningen innan du försöker mata ut den.

iDVD

Steg 1

Öppna mappen "Program" och dubbelklicka sedan på iDVD-programikonen för att öppna. Välj "Skapa ett nytt projekt" för att skapa en egen DVD. Välj "Magic DVD" för att skapa en DVD med färdiga mallar.

Steg 2

Släpp dina filmer eller foton i iDVD-applikationsfönstret och ordna dem i den ordning du vill. Om du har skapat ditt eget projekt, släpp filer till "Drop Zone" -området i applikationsfönstret. Om du har valt "Magic DVD" släpper du videor och foton i de medföljande platserna. Lägg till ljud genom att välja fliken "Ljud" från ditt mediebibliotek, som finns i den högra kolumnen i iDVD-applikationsfönstret.

Sätt i en tom DVD i din iMac och klicka på "Bränn" -knappen, bredvid "Spela upp" -knappen. Låt din DVD bränna helt innan du försöker mata ut eller avsluta programmet.