Hur man skapar en konstsida på Tumblr

Med alternativet "Lägg till en sida" på anpassningsskärmen kan du komplettera dina blogginlägg med separata, fasta sidor på din Tumblr - dessa sidor kan innehålla biografisk information, kontaktuppgifter eller en portfölj av ditt konstverk. Sidor är länkade till från framsidan av din Tumblr och ingår inte i flödet av inlägg som du publicerar.

Skapa en sida

Välj "Anpassa" från din bloggs instrumentpanel för att öppna anpassningsskärmen - alternativet "Lägg till en sida" ligger längst ner i alternativfönstret till vänster. Den efterföljande panelen erbjuder tre alternativ: standardlayout, med HTML och CSS för ditt befintliga tema; anpassad layout för att ange din egen HTML-kod; och omdirigering för att länka till en specifik URL. När de har skapats kan sidor som bifogas din blogg redigeras, raderas och beställas om från anpassningsskärmen.

Lägga till innehåll

Om du accepterar standardalternativet för standardlayout för din nya sida kan du lägga till text och bilder på samma sätt som med ett vanligt Tumblr-blogginlägg. Formateringsalternativ finns i verktygsfältet och du kan använda knappen Ladda upp bild (en kameraikon) för att infoga ditt konstverk. Klicka på knappen "Uppdatera förhandsgranskning" för att kontrollera hur din sida kommer att visas i fönstret till höger. Om du behöver ta mer kontroll över sidens stil och layout, byt till alternativet anpassad layout, som låter dig redigera sidans HTML manuellt.

Länkar till din sida

På skärmen för att skapa sidor kan du växla mellan alternativet "Visa en länk till den här sidan" som automatiskt visar en länk till din konstsida. Hur den här länken ser ut och var den visas beror på vilket tema du använder för närvarande. Du kan också länka till din sida manuellt var som helst i din blogg, till exempel beskrivningsfältet eller från ett blogginlägg: använd HTML-koden "Min konstsida", ersätter" URL "med adressen till din sida. Du kan också göra ändringar i ditt tema och hur det visar sidlänkar genom att klicka på alternativet" Redigera HTML "på anpassningsskärmen.

Fördelar och nackdelar

Att skapa en statisk sida ger dig en fast plats att visa upp dina konstverk. Det har fördelen att det finns en webbadress som inte ändras. så att du kan länka till den från sociala mediekonton till exempel, och du kan lägga till den när du behöver. På nackdelen är det inte direkt synligt från din bloggs förstasida, och om du har mycket konst att visa kan sidan bli rörig. Ett alternativ är att lägga upp varje enskild konst som ett separat blogginlägg och sedan länka dem tillsammans med vanliga taggar.