Hur man gör ett iPhone-smeknamn för nummerpresentatör

När någon ringer dig på en Apple iPhone använder den informationen i din kontaktlista för att identifiera personen som ringer. Du kan associera alla namn du vill ha med vilket telefonnummer som helst i appen iPhone-kontakter, inklusive ett förnamn, efternamn eller smeknamn. Om namnet och telefonnumret inte finns i din kontaktlista visas bara telefonnumret. Din mobiltjänstplan måste erbjuda alternativet Nummerpresentation innan den här funktionen fungerar.

Steg 1

Se till att du har nummerpresentation i din iPhone-serviceplan. Om du inte är säker på att du har detta, be en vän ringa dig eller ring dig från ett annat nummer. Om telefonnumret visas på skärmen när din iPhone ringer har du nummerpresentation på din plan.

Steg 2

Tryck på appen "Kontakter" på iPhone-startskärmen. Bläddra till din väns namn om hon redan är en kontakt och tryck på hennes namn. Tryck på knappen "Redigera" högst upp på informationsskärmen. Om hon inte redan är en kontakt, tryck på "+" i det övre högra hörnet på skärmen för att lägga till henne som en ny kontakt och skriv hennes telefonnummer i något av telefonfälten.

Steg 3

Tryck på knappen "Redigera" för att redigera en befintlig kontakt. Allt i fälten "Först" och "Efternamn" visas när personen ringer.

Steg 4

Tryck på "Första" namnfältet och använd personens smeknamn. Lämna fältet "Efternamn" tomt. Endast smeknamnet visas när personen ringer.

Steg 5

Låt smeknamnet visas med personens fullständiga namn om så önskas genom att lägga till ett mellanslag efter förnamnet och sedan lägga till smeknamnet. Använd citattecken om så önskas för att få smeknamnet att sticka ut.

Tryck på knappen "Klar" för att spara dina ändringar. Nästa gång din vän ringer till dig visas smeknamnet på skärmen.