Hur man spelar YouTube-videor i bakgrunden på Android

Vanligtvis när du spelar en YouTube-video på din Android-enhet stannar videon så snart du öppnar en annan app. Skulle det inte vara fantastiskt om videon fortsatte att spela i bakgrunden medan du använde andra appar? I den här artikeln visar vi dig hur du spelar YouTube-videor i bakgrunden på Android-telefon eller surfplatta.

Spela YouTube-videor i bakgrunden på Android Phone eller Tablet

Som du kanske har lagt märke till är det inte längre möjligt att spela YouTube-videor i bakgrunden med YouTube-appen på din Android-telefon eller surfplatta.

Alternativet att spela YouTube-videor har inaktiverats i den kostnadsfria versionen av YouTube-appen och är bara tillgänglig med YouTube Red, som är en betalnings- / prenumerationsversion av YouTube.

Det är dock fortfarande möjligt att spela YouTube-videor i bakgrunden och vi tillhandahåller nedan tre olika metoder för att spela YouTube-videor i bakgrunden på Android-telefon eller surfplatta.

  1. Använda Chrome eller Firefox Browser
  2. Använda gratis musik för YouTube-app
  3. Använda YouTube Red Service

Obs: För att metoderna 1 och 2 ska fungera måste du aktivera aviseringar för webbläsaren Chrome, Firefox eller Opera.

Spela YouTube-videor i bakgrunden med Chrome eller Firefox Browser

Det enklaste sättet att spela YouTube-videor i bakgrunden är att använda Chrome- eller Firefox-webbläsaren.

1. Öppna webbläsaren Google Chrome eller Firefox på din Android-telefon eller surfplatta

2. Besök youtube.com och öppna videon som du vill spela i bakgrunden.

Obs: Om du omdirigeras till YouTube-appen följer du stegen som anges under rubriken "Att omdirigeras till YouTube-appen"

3. Klicka sedan på 3-punkts-menyikonen och tryck på rullgardinsmenyn på Begär skrivbordsplats.

4. När webbsidan laddats om i sin skrivbordsversion, spela upp videon och avsluta webbläsaren så snart videon börjar spela (tvinga inte att sluta)

Obs! Om videon inte spelas upp länge hoppar du till mitten av videon och när videon börjar spela kan du gå tillbaka till början.

5. Skjut sedan fingret ner från toppen av skärmen för att öppna meddelandecentret och tryck sedan på Play-knappen (se bild nedan).

Du kommer att se YouTube-videon spela i bakgrunden på din Android-telefon. Du kan till och med låta videon spela medan skärmen är avstängd.

Omdirigeras till YouTube

Följ stegen nedan, om du alltid omdirigeras till YouTube-appen medan du försöker komma åt youtube.com-webbplatsen på din Android-telefon eller surfplatta.

Detta händer eftersom din Android-telefon är inställd för att alltid öppna YouTube som en app och inte som youtube.com.

1. Klicka på Inställningar på din Android-telefon eller surfplatta.

2. Klicka på Apps (eller applikationer) på skärmen Inställningar

Obs: På vissa telefoner kanske du måste knacka på Application Manager eller Installed Apps för att se listan över nedladdade appar.

3. Klicka på YouTube på appar-skärmen

Obs! Om YouTube-appen saknas kan du försöka knacka på fliken Installerad (eller nedladdad).

4. På YouTube-appskärmen klickar du på alternativet Rensa standardvärde som finns under Ange som standard (eller Starta som standard) rubrik.

Följ sedan stegen för att spela YouTube-videor i bakgrunden med Chrome eller Firefox-webbläsaren.

Spela YouTube-videor i bakgrunden med gratis musik för YouTube-appen

Den andra metoden handlar om att använda en app som heter Free Music for YouTube som är gratis tillgänglig i Google Play Store.

Denna app gör det möjligt för användare att titta på och lyssna på YouTube-videor i bakgrunden medan de använder andra appar samtidigt.

Appen Free Music For YouTube liknar Bild i Bildläge för iPad, som också låter dig titta på YouTube-videor i bakgrunden medan du använder andra appar samtidigt.

1. Besök Google Play Store och ladda ner gratis musik för YouTube-appen på din Android-telefon eller surfplatta (se bild nedan)

2. När appen har laddats ner öppnar du appen på din Android-telefon eller surfplatta och söker efter YouTube-videon som du vill spela i bakgrunden.

3. I resultatlistan klickar du på videon som du vill spela och vänta på att videon öppnas i ett litet popup-fönster.

Nu när YouTube-videon spelas kan du öppna alla andra appar på din telefon och videon fortsätter att spela i bakgrunden.

Nackdelen med att använda denna app är dock att videor som spelas i bakgrunden visas i ett litet svävande fönster. Att stänga det här svävande fönstret hindrar videon från att spela i bakgrunden.

Spela YouTube-videor i bakgrunden med YouTube Red

Som nämnts ovan tillåter YouTubes prenumerationstjänst, känd som YouTube Red, användare att spela YouTube-videor i bakgrunden på Android Phone, samtidigt som de använder andra appar samt när skärmen på enheten är avstängd.

YouTube Red tillåter också sina användare att ladda ner videor för offline användning och har också Ad Free-videor till en kostnad av $ 9, 99 / månad.

Du kan prova YouTube Red gratis genom att registrera dig för den kostnadsfria testversionen som finns på den här länken.

När du har registrerat dig för den kostnadsfria testversionen av YouTube Red kan du börja spela YouTube-videor i bakgrunden på din Android-telefon eller surfplatta, utan att använda några appar från tredje part.