Ladda ner oanvända appar på iPhone för att återställa lagringsutrymme

Om du inte var medveten är det möjligt att ladda ner oanvända appar på iPhone och frigöra lagringsutrymme på din enhet. Du kan när som helst återaktivera de avlastade apparna och återuppta med apparna utan att förlora någon apprelaterad information.

Avlasta oanvända appar på iPhone

En ny funktion som introducerats i iOS 11 gör att du kan ta bort appar från iPhone eller iPad utan att förlora appens dokument och data. Detta innebär att du kan ta bort appar för att frigöra lagringsutrymme på din enhet utan att förlora data som är associerade med apparna.

Du kan ladda ner appen när som helst på din enhet och hämta appen direkt där du lämnade den.

Funktionen Offload Unused Apps kan användas på två olika sätt. Du kan antingen ladda ner ett eller flera appar manuellt för att frigöra lagringsutrymme på din enhet eller välja alternativet för att låta din iPhone / iPad automatiskt ladda ner appar som du normalt inte använder.

Avlasta oanvända appar på iPhone

Följ stegen nedan för att manuellt ladda av oanvända appar på din iPhone eller iPad.

1. Öppna Inställningar på din iPhone.

2. Klicka på Allmänt på skärmen Inställningar.

3. Klicka på iPhone Storage på nästa skärm.

4. Bläddra nedåt på iPhone-lagringsskärmen så att du kan se hur mycket lagringsutrymme som finns på olika appar på din iPhone och även de datum du senast använde dessa appar.

När du har granskat apparna trycker du på appen som du vill ladda ner från din iPhone (se bilden ovan).

5. På nästa skärm trycker du på alternativet Offload App (se bild nedan)

6. På popup-fönstret som visas klickar du på Offload-appen för att ladda ner denna app från din iPhone.

7. Upprepa stegen ovan för andra appar som du vill ladda ner på iPhone

Om du laddar ner en app på iPhone kommer det att frigöra mängden lagringsutrymme som appen själv har (indikerad som appstorlek) och den kommer bara att ta bort appen från din iPhone, medan du fortfarande behåller alla dokument och data som är associerade med appen på din enhet .

När appen har laddats ner kommer appikonen fortfarande att finnas tillgänglig på startsidan på din iPhone, men den kommer att ha en molnnedladdningsikon bredvid dess namn.

När som helst kan du trycka på appikonen och din enhet börjar omedelbart ladda ner appen och du kan använda appen som du gjorde tidigare.

Avlastar automatiskt oanvända appar på iPhone

Istället för att manuellt ladda ner appar kan du ställa in din iPhone eller iPad så att den automatiskt laddar ner appar och frigör lagringsutrymme på din iPhone.

I detta fall kommer din iPhone eller iPad bara att ladda ner appar när det finns lite lagringsutrymme, och den tar bara bort de appar som du inte har använt på ett tag.

1. Klicka på Inställningar> Allmänt> iPhone-lagring.

2. På skärmbilden för iPhone-lagring klickar du på alternativet Aktivera bredvid Avlastning av oanvända appar (se bild nedan).

Du kan också aktivera detta alternativ via skärmen iTunes och App Store.

1. Öppna Inställningar på din iPhone.

2. Klicka på Apple-ID på skärmen Inställningar

3. Bläddra nedåt på Apple ID-skärmen och knacka på iTunes & App Store.

4. På nästa skärm, slå PÅ alternativet för Offload Unused Apps (se bild nedan)

Som nämnts ovan kommer avlastade appar fortfarande att synas på din iPhone-skärm med en molnikon bredvid dem. När som helst kan du bara trycka på appen för att ladda ner appen till din enhet och börja använda den igen.