Hur man har en bilspelare på din Tumblr-blogg

Du kan ställa in en musikspelare så att den automatiskt börjar spela ett ljudklipp när en besökare öppnar din Tumblr-blogg. Välj en ljudspelare som stöds i Tumblr-teman och inkluderar funktionen Autoplay - som Hypster, Grooveshark eller Billy Player - välj den låt eller spellista du ska använda i din spelare, skapa widgetkoden med funktionen Autoplay aktiverad och installera sedan den genererade koden i ditt Tumblr-tema. Om du redan har installerat en musikspelarwidget som stöder funktionen Autoplay kan du redigera widgetens HTML-kod för att aktivera den funktionen.

Ny musikspelare-widget

Öppna Hypster, Grooveshark, Billy Player eller liknande webbplats i en webbläsare och skapa sedan ett konto om det behövs (se Resurser).

Skapa och spara en spellista som innehåller minst en låt på den valda plattformen. Observera att om du väljer Billy Player måste du infoga en eller flera URL-adresser till dina egna spellistor eller låtar, eftersom webbplatsen inte är värd för musik; dock är både Hypster och Grooveshark värd för ett brett urval av ljudinnehåll.

Skapa spelarens widgetkod. För Grooveshark, klicka på ikonen "Dela låt" bredvid en enda låt för att öppna dialogrutan Dela. För att dela en spellista, klicka på knappen "Dela" bredvid spellistan på spellistasidan. Klicka på "Bädda in" i dialogrutan Dela för att visa koden för den inbäddade widgeten i en textruta. För Hypster, klicka på "Skapa" i den övre navigeringsmenyn, klicka på "Skapa spelare" och klicka sedan på spelarens design för att öppna sidan med kodalternativ.

Klicka på kryssrutan “Autoplay” för att aktivera funktionen. Alternativet Autoplay finns under inmatningsfälten för sång och spellista på Billy Player; i Hypster och Grooveshark finns det i listrutan Välj spellista. Ändra andra spelaralternativ, som länk eller bakgrundsfärger, efter önskemål. Klicka på "Hämta kod" eller motsvarande alternativ för att visa koden i en textruta.

Markera hela koden och tryck sedan på "Ctrl-C" för att kopiera den till ditt urklipp. Du kan också högerklicka inuti kodrutan med alla valda tecken och klicka sedan på "Kopiera" i snabbmenyn för att kopiera koden.

Öppna Tumblr-instrumentpanelen, klicka på pilen bredvid namnet på den primära bloggen, välj den blogg som är värd för din musikspelare och klicka sedan på fliken "Anpassa" för att öppna den valda bloggen för redigering.

Klicka på alternativet "Redigera HTML" i menyn Anpassa för att öppna temaredigeraren.

Klistra in musikspelarens widgetkod på önskad plats i temakoden genom att trycka på "Ctrl-V". Den exakta placeringen av koden beror på spelaren, så följ spelarens webbplatsinstruktioner för att placera din kod - i vissa spelare placerar du widgetkoden i ""tagg, till exempel medan widgeten ligger i""tagg.

Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" för att visa spelaren i förhandsgranskningsfönstret.

Klicka på "Spara" för att spara dina ändringar och klicka sedan på "Avsluta" för att stänga menyn Anpassa.

Redigera befintlig widget

Logga in på Tumblr och klicka sedan på pilen bredvid posten för din primära blogg i högra sidofältet på instrumentpanelen. En lista med dina bloggar öppnas.

Klicka på bloggen som är värd för din ljudspelarwidget för att öppna bloggen i instrumentpanelen.

Klicka på fliken "Anpassa" för att öppna temat med menyn Anpassa till vänster sidofält.

Leta reda på HTML-koden för din spelarwidget i temakoden. Markera först rutan Beskrivning i menyn Anpassa. Om widgetkoden inte finns i rutan Beskrivning är koden inbäddad i temat HTML, i vilket fall klickar du på knappen "Redigera HTML" för att öppna HTML-redigeraren, trycker på "Ctrl-F" för att öppna Sök-rutan och sedan skriv namnet på din spelare för att snabbt hitta widgeten i koden.

Redigera kommandot “autoplay = false” till “autoplay = true”.

Klicka på knappen "Uppdatera förhandsgranskning" för att förhandsgranska dina ändringar från HTML-redigeraren.

Klicka på knappen "Spara" för att spara och publicera dina ändringar.

Tips

Observera att du också kan skapa ljudinlägg på din blogg med hjälp av formuläret Tumblr Audio Post; du kan söka i musikarkiv för SoundCloud och Hypster för att lägga till musik i ditt inlägg. Du kan dock inte konfigurera ett ljudinlägg för att automatiskt spela upp klippet.

Varningar

Kopiera och klistra in din ursprungliga spelarens widgetkod i ett tomt textdokument innan du redigerar widgetens HTML, så att om du gör ett misstag när du ändrar koden kan du snabbt återställa den ursprungliga koden.