Hur du tar emot och skickar SMS-meddelanden på Mac

Meddelanden-appen på din Mac kan du ta emot och skicka obegränsade iMessages till alla som använder en Apple-enhet. Dessutom kan meddelanden-appen på din Mac också konfigureras för att skicka och ta emot bärarstödda SMS-meddelanden till dem som inte använder Apple-enheter.

Skicka SMS-meddelanden på Mac

Din Mac har inte ett SIM-kort och det kan inte klassificeras som en telefon eller mobil enhet av någon fantasi. Men Mac kan fortfarande konfigureras för att skicka och ta emot SMS- och MMS-meddelanden genom att länka den till en iPhone med en mobilplan.

Detta möjliggörs av operativsystemet på din Mac (MacOS) som kan koppla Mac till din iPhone, varje gång ett gemensamt Apple-ID används på båda enheterna. På grund av denna koppling vet de två enheterna när de är i samma nätverk tillsammans, vilket gör det möjligt att skicka och ta emot SMS-meddelanden på en icke-mobil enhet som Mac.

Även om din Mac verkar skicka och ta emot SMS-meddelanden, är det faktiskt din iPhone som skickar och tar emot SMS-meddelanden med sin mobilplan.

För alla praktiska ändamål känner du emellertid detsamma (om inte bättre) att skicka och ta emot textmeddelanden på en iPhone.

Steg för att skicka och ta emot SMS-meddelanden på Mac

För att ställa in din Mac för att skicka och ta emot SMS och MMS-meddelanden behöver du en iPhone med en mobilplan. Du måste också se till att du är inloggad på ditt iCloud-konto, både på iPhone och Mac med samma Apple-ID.

1. Klicka på Apple-logotypen på din Mac och klicka sedan på alternativet Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

2. Klicka sedan på iCloud-alternativet i fönstret Systeminställningar.

3. På nästa skärm, logga in på ditt iCloud-konto genom att ange ditt Apple-ID och lösenord (om du inte redan är inloggad).

4. Du kan se en popup på din iPhone som informerar dig om ditt Apple ID och telefonnummer som används på en ny Mac.

När du har kontrollerat att du är inloggad på ditt iCloud-konto på Mac går du till din iPhone och bekräftar att du är inloggad på ditt iCloud-konto med samma Apple-ID.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. Bläddra ner på inställningsskärmen och knacka på iCloud.

3. På nästa skärm, se till att du är inloggad i iCloud med samma Apple-ID som används på din Mac.

Efter att ha bekräftat att du är inloggad i iCloud på båda enheterna med samma Apple ID, följ stegen nedan för att ställa in textmeddelanden vidarebefordran på din iPhone:

1. Öppna Meddelanden-appen på din Mac genom att klicka på Meddelandesikonen i Aktivitetsfältet.

Lämna meddelanden-appen öppen på din Mac (krävs för att få en säkerhetskod) och gå tillbaka till din iPhone för att slutföra följande steg.

2. Öppna appen Inställningar på din iPhone

3. Bläddra ner på inställningsskärmen och tryck på Meddelanden.

4. På skärmen Meddelanden, klicka på vidarebefordran av textmeddelande (se bild nedan)

5. På nästa skärm ser du en lista över Apple-enheter som är länkade till ditt Apple-ID under "Låt dessa enheter skicka och ta emot textmeddelanden från denna iPhone". Aktivera alternativet att skicka och ta emot textmeddelanden för din Mac (se bild nedan).

6. Därefter ser du en popup på din iPhone, där du uppmanas att ange en verifieringskod som visas på din Mac, så att iPhone-meddelanden kan skickas och tas emot på din Mac.

7. Ange verifieringskoden (som den visas på din Mac - Se bild nedan) och tryck på Tillåt. (Se bilden ovan)

Nu, när någon skickar ett textmeddelande till dig (din iPhone), kommer du att kunna komma åt meddelandet på din Mac och även svara på textmeddelandet från din Mac.