Hur man konverterar OH-film till digitala bilder utan en skanner

Du har lådor eller skjutfack fulla med OH-film och du vill konvertera dem till digitala bilder så att du kan lagra dem på din dator eller på en CD för dig och din familj. Skannrar för OH-film är dock dyra och det tar en minut eller två att skanna varje transparens. Här lär du dig hur du konverterar OH-film till digitala bilder snabbt och utan en skanner.

Hur man konverterar OH-film till digitala bilder utan en skanner

Du behöver en digitalkamera med inställning för makro / förstoringsglas och helst med en upplösning på minst 6 megapixel. Ett ljusbord är också bäst för att belysa transparensen.

Använd en statisk fri borste, tillgänglig i de flesta butiker för fotoförsörjning, borsta försiktigt varje sida av transparensen för att ta bort dammpartiklar. (Kolla bilden)

Hur man konverterar OH-film till digitala bilder utan en skanner

Placera genomskinligheten på ljusbordet, och med hjälp av makroinställningen ramar du försiktigt in bilden och fotograferar den. (Se foto)

Du har lådor eller skjutfack fulla med OH-film och du vill konvertera dem till digitala bilder så att du kan lagra dem på din dator eller på en CD för dig och din familj. Skannrar för OH-film är dock dyra och det tar en minut eller två att skanna varje transparens.

Om en reflektion av din kamera visas på bilden får du ett svart inramningskort med en öppning i storleken på bilden på transparensen. Inramningskortet finns i allmänhet tillgängligt i fotobutiker. Placera inramningskortet över transparensen och kamerans reflektion försvinner. (Kolla bilden)

kommer, ta, ttransparency, använda, digitalmages, behov, phosupply, butiker, noggrant, plats, timage, svart, tframing, kort, foton

Fortsätt denna process för alla dina OH-film och överför bilderna från din kamera till din dator. Nu kan du använda fotoprogrammeringsprogramvara som Photoshop för att färgkorrigera, beskära, rotera och justera bilderna som du vill. Det är en bra idé att märka varje foto för kategorisering och arkivering och spara dem som .jpg-filer. (Se foto) Som .jpg-bilder tar de mindre minne att lagra plus .jpg-standarden kommer att vara med oss ​​länge.

Tips

Kom ihåg att du sparar dessa foton för framtiden, så var särskilt noga med att fokusera, korrigera och bildtext varje foto. Du kan skapa ditt eget inramningskort med styvt svart papper och en Xacto-kniv.

Objekt du behöver

  • OH-film

  • Digitalkamera

  • Dator

  • Program för fotomanipulation