Hur får jag videor från Windows Media Player till Facebook

När Internet fortsätter att utvecklas blir det lättare att integrera en mängd olika mediaformat på olika plattformar. Facebook har utvidgats sedan starten till att inkludera en kalender och marknadsplats och otaliga applikationer, från Traveler IQ Challenge för att jämföra vänner. Det låter dig också dela media, inklusive allt du kan hitta på YouTube eller som lagras lokalt i dina egna mediebibliotek. Att få dina videor online är ett ganska enkelt jobb.

Steg 1

Leta reda på videorna som är lagrade i ditt Windows Media Player-bibliotek. Öppna Media Player och klicka på Video i den vänstra navigeringsfönstret. Alla videor som lagras i ditt bibliotek visas här. Det är viktigt att förstå att dessa videofiler inte tillhör Media Player: Filerna förvaras fysiskt utanför Media Player och du måste hitta dem på din hårddisk.

Steg 2

Klicka på knappen "Visa alternativ" bredvid sökfältet och välj "Detaljer". Högerklicka var som helst längs det övre fältet (där det visas namn och tid) och välj "Välj kolumner". Bläddra igenom listan tills du ser "Filväg" och markera rutan bredvid den. Nu kan du titta igenom dina videoklipp och hitta var de finns på hårddisken. Du behöver den här informationen när du laddar upp till Facebook.

Steg 3

Öppna ett nytt webbläsarfönster och logga in på ditt Facebook-konto. Längst upp på din profil - den första sidan du ser när du loggar in - ser du avsnittet "Dela:" med fyra eller fler alternativ, beroende på vilka Facebook-appar du har laddat. Klicka på "Video". Välj "Ladda upp en video från din enhet". Klicka på knappen "Välj fil" och bläddra sedan till filvägen som du identifierade i Windows Media Player.

Steg 4

Klicka på den specifika filen du vill ladda upp. Var medveten om några av gränserna för Facebook-videoverktyget. Videor får inte överstiga 20 minuter eller 1 GB i storlek. Du bör inte ladda upp kommersiellt innehåll, eftersom det kan tas bort av administratörer. Inte alla videoformat accepteras (för en fullständig lista, se Resurser) men de flesta filer som kommer att spelas i Media Player kommer också att spelas på Facebook.

Klicka på "Öppna" för att bekräfta ditt filval. Skriv ett meddelande om videon, om du väljer, och ställ in behörigheter för Facebook (du kan välja att dela videon med alla, dina vänner och nätverk, vänner till vänner, endast vänner eller en anpassad kontaktlista) och klicka sedan på "Dela" för att börja ladda upp filen.