Hur man överför en tunnelbanelinje till en annan telefon

MetroPCS-nummer kan användas på både kompatibla CDMA och olåsta GSM-telefoner. Om du har en telefon som är redo för aktivering på MetroPCS finns det flera sätt att få service. Du måste fortfarande överföra dina personuppgifter och kontakter från en telefon till en annan, även efter att den har aktiverats.

GSM-telefoner

Om din telefon använder ett SIM-kort fungerar den i ett GSM-nätverk. Tjänsten kan överföras från en telefon till en annan genom att ta bort SIM-kortet från den aktiva telefonen och sätta in den i den nya telefonen. SIM-kortplatsen är tillgänglig på de flesta telefoner genom att ta bort batteriluckan och batteriet. När du sätter in SIM-kortet ska guldkontakterna vara vända nedåt.

CDMA-telefoner

CDMA-telefoner måste aktiveras via MetroPCS med din ESN / MEID. Den sitter under batteriet på telefonen eller på lådan som telefonen kom in. Din ESN / MEID är din telefons identifierare i nätverket och måste tillhandahållas innan telefonen kan ta över din serviceplan på MetroPCS.

Online-aktivering

Ett CDMA-aktiveringsalternativ är aktivering via ditt MetroPCS-konto online; om du inte redan har ett konto kan du registrera dig med ditt MetroPCS-telefonnummer för att hantera dina telefoner och planera online. När du är inloggad klickar du på "Aktivera och välj plan" och välj sedan "Ändra / uppgradera telefon". Klicka på bilden av den gamla telefonen du använde och ange din personliga information, inklusive ESN / MEID för den nya telefonen. Följ anvisningarna för att slutföra aktiveringen.

Kundservice

Om du inte vill byta telefon online kan kundtjänst hjälpa dig att överföra tjänster från en telefon till en annan. Hjälp finns tillgängligt hos auktoriserade MetroPCS-återförsäljare och genom att ringa huvudstödlinjen för MetroPCS (se Resurser). Förklara att du vill flytta tjänsten från en telefon till en annan och sedan tillhandahålla ditt ESN / MEID; representanten hjälper dig att slutföra processen.