Sluta den bärbara datorn för att sova när locket stängs i Windows 10

Ströminställningarna på din bärbara dator kan konfigureras så att locket kan utföra olika åtgärder. Nedan följer stegen för att stoppa den bärbara datorn från att gå i vila när locket stängs i Windows 10.

Sluta den bärbara datorn för att sova när locket stängs

Standardinställningen för en bärbar dator är att gå i viloläge när den inte används och locket är stängt.

Detta hjälper den bärbara datorn att spara ström, samtidigt som den är beredd att springa till handling och är tillgänglig för användning när locket lyfts upp.

Även om den här inställningen är användbar om du tar en kort paus från jobbet, är det inte bra om du troligtvis är borta från din dator under en längre tid.

Om den bärbara datorn lämnas i viloläge under en längre period kan batteriet så småningom tappas.

Dessutom finns det alltid möjligheten att en bärbar dator i viloläge placeras i dess fall, vilket kan leda till uppbyggnad av värme och skador på dess komponenter.

Förhindra att den bärbara datorn går i sömn när locket stängs

Följ stegen nedan för att hindra Laptop från att gå i viloläge när locket är stängt.

1. Öppna Inställningar på din dator och klicka på Systemikonen.

2. På skärmen Systeminställningar klickar du på Power & Sleep i den vänstra rutan. I det högra fönstret bläddrar du ner till avsnittet "Relaterade inställningar" och klickar på länken Extra ströminställningar.

3. På skärmen Energialternativ klickar du på länken Ändra planinställningar, bredvid den aktuella strömplanen på din dator.

4. På skärmen Redigera planinställningar, klicka på Ändra avancerad ströminställningslänk i det vänstra fönstret.

5. På nästa skärm kan du expandera strömknappar och lockinmatning> expandera lock close action och välj alternativet Do ingenting för batteri och anslutet.

6. Klicka på Apply och OK för att spara dessa inställningar på din bärbara dator.

Därefter går inte din dator längre i viloläge när du stänger locket. Om du föredrar kan den bärbara datorn förbli öppen, även om locket är stängt.

På samma sätt, om du stänger av den bärbara datorn innan du stänger locket, kommer din bärbara dator att förbli stängd när locket stängs.