Kan din iPhone spela musik genom dina bilhögtalare?

Apples iPhone-smartphone levereras med en förinstallerad iPod-app, vilket gör enheten till en personlig ljudspelare och en telefon. Användare kan lyssna på musik lagrad på sin iPhone via enhetens högtalare eller de medföljande öronsnäckorna, eller de kan ansluta sin iPhone till en extern uppsättning högtalare för förstärkt lyssnande. Om du vill spela en iPhones musik genom dina bilhögtalare har du ett antal alternativ till ditt förfogande.

Extra Line-in

Om din bilstereo har en extra linjeingångsport kan du ansluta din iPhone direkt till din bilstereo och mata ut den musik som är lagrad på din iPhone via dina bilhögtalare. För att göra det, anslut bara en 3,5 mm hjälpkabel från hörlursuttaget på iPhone till bilstereos hjälpport, tryck på "AUX" -knappen på bilstereon och börja spela musik på iPhone. När bilstereon är inställd på "AUX" -läget börjar musiken automatiskt att spelas genom bilens högtalare.

Kassettbandadapter

Om din bil har ett kassettdäck kan du spela musik genom dina bilhögtalare genom att använda en kassettadapter. För att göra detta, anslut 3,5 mm-kontakten till iPhones hörlursuttag och sätt i kassettänden på adaptern i bilens kassettspelare. Ställ bilstereon i läget "Tape" eller "Cassette" och tryck på "Play" -knappen på kassettdäcket. Börja spela musiken på iPhone och musiken matas automatiskt ut via bilens högtalare.

FM-sändare

En FM-sändare fungerar med alla bilar som har en FM-stereo. För att använda en FM-sändare ansluter du enheten till USB-kontakten på iPhone-undersidan och, om det behövs, ansluter du nätadaptern till bilens cigarettändare eller strömport. Ställ in FM-sändaren på en frekvens med lite störning och ställ in bilens FM-stereo på samma frekvens. Börja spela musiken på iPhone och musiken matas ut via bilens stereo på den angivna FM-kanalen.

AirPlay och PhotoFast AP1000

Med iOS 4.0 tog Apple AirPlay-funktionen till iPhone. Med den här funktionen kan iPhone-ägare trådlöst strömma musiken som är lagrad på sin iPhone till AirPlay-kompatibla högtalare. Från och med mars 2011 finns det inga bilstereon som levereras med AirPlay-funktionalitet. PhotoFast tillverkar dock en enhet som kan göra vilken bilstereo AirPlay-kompatibel som helst, så att stereon kan plocka upp iPhone: s AirPlay-signal så att du helt enkelt kan trycka på AirPlay-ikonen på iPhone-skärmen för att strömma musiken som är lagrad på din iPhone och mata ut musiken genom bilens högtalare.