Online Dating Vs. Använda sociala nätverk

Skillnaderna mellan online dating och sociala nätverk beror på detta: online dating hjälper dig att hitta ett datum, medan sociala nätverk hjälper dig att hitta en vän. Människor i alla åldrar deltar i både online dating och sociala nätverk, och många deltar i båda. När man rör sig mellan dessa två världar är det bra att förstå skillnaderna.

Registrering

Online dejtingsajter kräver ofta att användarna betalar en avgift för sina tjänster, medan sociala nätverk i allmänhet ger användare ett konto utan kostnad. Användare tillhandahåller grundläggande information, som födelsedatum, och kan lista sina gillanden och ogillar. Till skillnad från sociala nätverk ber många dejtingsajter online att fylla i en lång lista med frågor. Dessa platser använder sedan en sofistikerad algoritm för att matcha potentiella partners och introducera dem för varandra, även om vissa undersökningar visar att dessa algoritmer inte fungerar.

Splittring

Medan Facebook befaller lojaliteten hos nästan 70 procent av de vuxna online i det sociala nätverksuniverset, delar människor som vill dejta online sig mellan många olika dejtingsidor. Var och en av de dussintals olika tillgängliga dejtingsajterna riktar sig mot en specifik marknad. EHarmony fokuserar till exempel på kristen dejting, medan Atlasphere riktar sig till dem som älskar Ayn Rands skrifter. Andra dejtingsajter riktar sig till muslimer, goter, veganer eller till och med World of Warcraft-spelare.

Hitta kärlek

Människor hittar kärlek genom både sociala nätverk och online dating. Sociala nätverk kan låta dig se en blivande romantisk partners vänner och familj och hur de interagerar tillsammans. Om du gillar det du ser hindrar ingenting dig från att be någon ut på ett datum via Facebook. Naturligtvis går människor med på en online dejtingsajt eftersom de vill träffas. Enligt Match.com gifter sig 120 000 par per år efter att ha träffats på en online-dejtingsajt.

Möte personligen

Människor träffas personligen som ett resultat av både sociala nätverk och dejting online. Facebook tillåter användare att skapa "händelser", men dessa aktiviteter drar ofta samman människor som redan har träffats. Huvudsyftet med online dating är att underlätta personliga möten för människor som aldrig har träffats. Om du väntar för länge på att träffa någon personligen som du har träffat online kan du faktiskt skada dina chanser för ett förhållande.