Hur man blockerar Twitter-följare utan att följa

Att hålla jämna steg med ett aktivt Twitter-konto kan kräva mer tid än du vill ägna åt en enda form av sociala medier. När du gräver i tweets av människor du har följt kan du hitta ditt intresse för att några av dem avtar. För att koppla bort dig själv utan att egentligen välja alternativet följa, kan du använda en av Twitters andra metoder för att ta bort en del eller hela utföljarens resultat från din vanliga tidslinje.

Följ dig Följ mig

Till skillnad från andra sociala medier gör Twitter följande till två separata, oberoende handlingar. Du kan följa någon som inte följer dig. På samma sätt behöver du inte följa alla som följer dig. Din tidslinje visar bara tweets från de personer du följer, tillsammans med de inlägg de retweetar. Dina följares tweets visas bara om du också följer dem. Detta representerar en förändring från Twitters tidigare år när du kunde se svar från personer du följde till användare som inte fanns på din följelista.

Blockera någon helt

För att blockera en annan Twitter-användare så att han inte kan följa dig eller lägga till dig i sina listor, logga in på ditt konto och ladda hans profilsida i ett webbläsarfönster. Twitter erbjuder dig flera sätt att komma åt profilsidor. Användar-ID som visas på varje tweet i din tidslinje utgör en länk till den personens profil. Sökrutan högst upp på tidslinjen gör att du kan hitta en användare efter namn eller ID. När du väl har nått den aktuella profilen klickar du på ikonen som visar en stiliserad mänsklig silhuett - vad Twitter kallar "personikonen" - för att öppna rullgardinsmenyn "Användaråtgärder", som innehåller blockeringsalternativet.

Hantera spammare

Om någon du följer - eller som följer dig - visar sig vara en skräppost istället för en källa till engagerande perspektiv, rapportera kontot till Twitter för korrigerande utvärdering. Samma användaråtgärdsmeny som du öppnar från en persons profil för att utöva Twitters blockeringsfunktion innehåller också ett alternativ som rapporterar en användare för skräppost. Att utlösa detta alternativ blockerar kontot så att användaren inte kan följa dig eller skicka svar. Din rapport uppmanar Twitter att granska personens beteende och kan stänga av kontoets behörigheter helt och hållet.

Visning av tweets selektivt

Tillsammans med att publicera sina egna tweets, retweetar vissa produktiva Twitter-användare också ett stort antal andras observationer. Om du är mer intresserad av en individs egna tankar och observationer än av materialet som hon retweets, kan du filtrera bort hennes retweets utan att helt blockera hennes konto. Gå till menyn Användaråtgärder på hennes profilsida och välj "Stäng av retweets." Du fortsätter att se hennes vanliga inlägg men din tidslinje visar inte några av hennes retweets, som du fortfarande kan se på hennes profilsida. Det här alternativet fungerar bara om du följer den andra parten.