Omvandla din iPhone till en virtuell router

Så länge du har mobilåtkomst och en serviceplan som tillåter det kan du använda din iPhone som en virtuell router så att du kan komma åt Internet från din dator eller annan enhet som en surfplatta. För att komma åt den här funktionen, aktivera den personliga hotspot i iPhones inställningar. Om funktionen inte är listad innehåller den inte din serviceplan. Kontakta din mobiltelefonleverantör för att ta reda på hur du kan få det.

Använda den personliga hotspot

Aktivera funktionen Personlig hotspot genom att trycka på "Inställningar", välja "Allmänt" och sedan trycka på "Mobil". Om mobildata är avstängd trycker du på växeln för att slå på den. Du kan sedan trycka på "Personlig hotspot" för att slå på och av den. När en dator eller annan enhet använder iPhones personliga hotspot ser du ett blått band längst upp på iPhone-skärmen. Om du är ansluten till den med andra Apple iOS-enheter som en iPad eller iPod Touch ser du en personlig hotspot-ikon i enhetens statusfält.

säkerhet

När du aktiverar iPhone: s personliga hotspot genererar den automatiskt ett lösenord och visar det på skärmen. ange detta lösenord på din dator eller någon annan enhet som försöker ansluta till iPhone som en virtuell router. För att ändra lösenordet, tryck på det på skärmen Personal Hotspot för att bli uppmanad att ange ett nytt lösenord. Ditt lösenord måste innehålla minst åtta tecken.

Anslutningstyper

Wi-Fi är bara ett sätt att komma åt Internet via iPhone: s personliga hotspot. För att ansluta till iPhone med Bluetooth, aktivera först Bluetooth på din dator eller annan enhet och slå sedan på Bluetooth på iPhone via inställningsmenyn. Du kan också ansluta iPhone till din dator med den USB-kabel som den levererades med. Om du gör det blir din iPhone synlig som ett alternativ i datorns nätverksinställningar.

Överväganden

Att använda en iPhone som en virtuell router kan snabbt tömma batteriet. Att ansluta det till ett vägguttag eller din dator kan säkerställa att batteriet förblir laddat. Att använda mobildatatjänsten för att komma åt Internet kan också ta en vägtull på din trådlösa fakturoräkning, särskilt om du streamer video eller laddar ner filer. Din iPhone kan berätta hur mycket mobildata har streamats i dess inställningar: gå till Allmänna inställningar, välj "Användning" och tryck sedan på "Mobilanvändning". Du kan när som helst trycka på knappen "Återställ" för att sätta dataräknaren tillbaka till noll.

Ansvarsfriskrivning för version

Informationen i den här artikeln gäller iPhones som kör iOS 6. Den kan variera något eller avsevärt med andra versioner eller produkter.