Hur man uppgraderar en MP3-spelare

MP3-tillverkare tillhandahåller regelbundet ny programvara som kallas "firmware" som uppgraderar spelarnas prestanda. Uppgraderingarna kan förbättra befintliga funktioner i MP3-spelaren och fixa befintliga buggar. Uppgraderingar kan också lägga till nya funktioner i MP3-spelare. Till exempel kan nya ljudfilformatfunktioner, bättre batterihantering och fotoorganiseringsalternativ bli tillgängliga för användare. Uppgraderingar laddas ner antingen manuellt eller automatiskt från MP3-spelarens tillverkare.

iPod

Steg 1

Tryck på valet märkt "ja" när din iPod MP3-spelare frågar om du vill att den ska göra automatiska uppgraderingar. Tryck på "nej" om du föredrar att manuellt uppgradera din iPod.

Steg 2

Uppgradera manuellt om du inte vill att din iPod ska utföra uppgiften automatiskt. Anslut din iPod.

Gå till applikationsmenyn; välj Verktyg och sedan iPod Software Updater. Välj alternativet att uppgradera till den senaste firmware.

Zen och MuVo

Steg 1

Besök tillverkarens supportwebbplats. Klicka på nedladdningsmenyn. Välj din region, ditt land och ditt språk. Klicka på din MP3-spelare.

Steg 2

Klicka på varje titel för att visa en beskrivning av programvaran. Välj vilken version av uppgraderingsprogramvaran du vill använda.

Steg 3

Anslut din MP3-spelare till din dator via USB. Välj "Kör" och sedan "Uppdatera" för att installera programvaran på din enhet. Håll MP3-spelaren ansluten under programvaruöverföringen.

Steg 4

Klicka på "System" när nedladdningen är klar. Granska avsnittet Information för att säkerställa att din programvara har installerats.

Kontrollera att versionen på din MP3-spelare är den version du valde för uppgraderingen. Koppla bort din MP3-spelare från din dator.

iRiver

Steg 1

Gå till supportwebbplatsen för tillverkaren. Klicka på "Ultra Portable Players" -fältet. Välj din spelare bland alternativen på sidan.

Steg 2

Klicka på titeln på varje firmware-val för en beskrivning av produkten och de spelare som den är designad för. Välj vilken uppgradering du föredrar.

Steg 3

Ladda ner iRiver Firmware Update till ditt skrivbord. Dubbelklicka på filen när nedladdningen är klar för att packa upp och installera programvaran.

Steg 4

Använd en USB-kabel för att ansluta din MP3-spelare till din dator. Välj om du vill att dina nuvarande MP3-filer ska raderas före uppgraderingen.

Låt programvaran installera sig själv. Koppla bort din MP3-spelare från din dator när installationen är klar.