Hur man fixar Harmon Kardon-högtalare när inget ljud kommer ut

Harmon Kardon-ljudkomponenter har en historia av hög respekt i hemmaljudfältet som går tillbaka till mitten av 1950-talet. Idag marknadsför företaget en rad ljudutrustningar, inklusive högtalare för stereoanläggningar, hemmabiosystem och datorsystem. Eftersom företaget tillverkar både aktiva och passiva högtalare finns det en mängd saker att kontrollera när ditt ljud misslyckas.

Kontrollera anslutningar

Harmon Kardon-högtalare använder en mängd olika anslutningar för högtalarkablar. Bare ledningar, RCA-uttag och 1/8-tums ljudkontakter är de vanligaste. Om ljudförlusten är intermittent, eller om endast en högtalare misslyckas, är en lös anslutning troligtvis den skyldige. Vanligtvis kan detta korrigeras genom att ta bort högtalarkabeln och ansluta den igen, oavsett kontakttyp. Om problemet kvarstår kan det indikera ett problem med anslutningskabeln eller någon annanstans i din ljudkedja.

Kontrollera högtalare med andra komponenter

Om ljudet plötsligt skär ut från alla högtalare i ditt system är det inte lika troligt att den skyldige är en dålig anslutning. Du kanske kan verifiera att dina Harmon Kardon-högtalare fungerar genom att ansluta dem till en annan ljudkälla med samma anslutningstyp. Till exempel använder Harmon Kardon-datorhögtalare en 1/8-tums stereofonokontakt för att ansluta till ditt ljudkort. En personlig MP3-spelare använder också denna typ av kontakt, så om dina högtalare fungerar bra med en annan källa, se till den ursprungliga ljudkällan som problemet.

Aktiva högtalare

Harmon Kardon marknadsför högtalare med matchande förstärkare inbyggda i högtalaren eller subwooferhöljet. Aktiva högtalare kräver ström för förstärkarna, så den här typen av högtalare har en strömkabel. Ofta kan löstagbara strömkablar arbeta bort från terminalkontakterna utan att fysiskt kopplas bort från högtalaren. Tryck in kabeln ordentligt i högtalaren eller subwoofern för att säkerställa anslutning. Kontrollera anslutningen på väggkontakten och kontrollera att strömbrytaren är på och att indikatorlampan lyser. Om strömanslutningar är kontrollerade men indikatorerna inte tänds kan dina högtalare behöva service.

Passiva högtalare

Harmon Kardon-komponenter är samlarobjekt bland ljudfiler; äldre högtalare, välskötta, låter fortfarande bra idag. Äldre högtalarkonstruktion använder ofta nakna trådar och stolpar för att ansluta högtalare till förstärkare. Med tiden kan oxider byggas upp på både stolparna och högtalarkabeln. Medan återanslutning vanligtvis adresserar detta kan högtalarinlägg dra nytta av städning. Med hjälp av en penna suddgummi eller lätt stålull för att polera upp metalldelarna på högtalarstolpen avlägsnas oxider som stör pålitliga anslutningar.