Hur man sätter emojis på en MacBook Pro

Även om du kan använda ditt MacBook-tangentbord för att skapa grundläggande uttryckssymboler som smiley eller rynkiga ansikten, är mer sofistikerade känslor bättre representerade med emojis. Denna lilla japanska grafik - populär över hela världen - är den universella standarden för att uttrycka allt från glädje till jetlag. En uppsättning emoji är installerad med Mac Mountain Lion och är tillgänglig via Character Viewer. Om din MacBook Pro inte kör Mountain Lion kan du kanske uppgradera om du har en sen 2008 eller nyare modell.

Steg 1

Dra ner Apple-ikonen från skärmens övre vänstra hörn och välj "Systeminställningar". Klicka på ikonen "Tangentbord" i avsnittet Maskinvara. Alternativt kan du komma åt dina systeminställningar genom att klicka på ikonen "Gears" i din docka.

Steg 2

Klicka på fliken "Tangentbord" och markera "Visa tangentbord och karaktärsvisning i menyraden." Stäng alternativpanelen. En betraktarikon visas högst upp på skärmens övre del - det ser ut som en ruta med en asterisk inuti. Klicka på den en gång och välj "Visa karaktärsvisning".

Välj "Emoji" från vänster sida på teckenpanelen. Emoji-ikonerna visas på höger sida. När panelen är öppen klickar du på markören i applikationen där du vill ha emoji. Om du till exempel vill ha emoji i din Facebook-status, klicka på markören i statusfältet. Flytta musen till den emoji du vill använda och dubbelklicka på den. Platsen där markören är placerad ska nu visa emoji.