Kommer Adobe Premiere Pro CS5 att köras med Windows 8?

Trots Adobes övergång till att använda en prenumerationstjänst med Adobe Creative Cloud kan företag som redan har permanenta licenser för en befintlig version av Creative Suite-produkter fortsätta använda den programvaran. Även om Adobe designade CS5 före Windows 8 kommer Premiere Pro CS5 att fortsätta arbeta med det nyare operativsystemet, så länge din dator har en 64-bitars processor och Windows-version.

Operativsystemkompatibilitet

Adobes officiella systemkravinformation listar endast Windows 7 och Windows Vista med Service Pack 1 som kompatibla med Premiere Pro CS5 och CS5.5. Skrivbordsläget i Windows 8 fungerar dock mycket lik Windows 7 och stöder samma programvara. Adobe har också specifikt testat olika äldre Creative Suite-produkter - även inklusive Photoshop hela vägen tillbaka till CS3 - med Windows 8 med 8.1-uppdateringen och stötte på inga större problem.

64-bitars krav

Från och med CS5 kräver Adobe Premiere Pro en 64-bitarsversion av Windows som i sin tur kräver en 64-bitars processor. Denna begränsning gäller inte alla Creative Suite 5-produkter - endast Premiere Pro och After Effects. För att kontrollera om du har en 64-bitarsversion av Windows 8, tryck på "Windows-X", klicka på "System" och kontrollera raden "Systemtyp".