Hur man stoppar appar från att öppnas automatiskt på Mac

Appar som öppnas automatiskt vid start på din Mac kan bromsa din dator. I den här artikeln visar vi dig stegen för att hindra att appar öppnas automatiskt under start på din Mac.

Varför hindra appar från att öppnas automatiskt på Mac

De flesta program vill göra sig tillgängliga så fort du startar din Mac. Vissa program lägger till sig själva i listan med startprogram på Mac eller så lägger användaren till att lägga till dem i startlistan genom att oskyldigt klicka på kryssrutan “Öppna vid start”.

Men varje program som öppnas vid start med din Mac behöver resurser och detta slutar gör att startprocessen blir längre på din Mac, vilket resulterar i en märkbart långsammare dator.

Därför, om du undrar varför din Mac är så långsam att starta, är det enkla skälet för att du har en lång lista med startprogram, av vilka du kanske inte ens ser eftersom alternativet Dölj är markerat i inställningarna för program.

Kontrollera vilka appar som öppnas under start på Mac

Följ stegen nedan för att titta på applikationer som öppnas vid start på din Mac.

1. Klicka på Apple-menyikonen i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på Användare och grupper på skärmen Systeminställningar.

3. Klicka på fliken Inloggningsobjekt på skärmen Användare och grupp för att se listan över program som öppnas vid start på din Mac.

Om programmen som öppnas vid start inte är din favorit eller de mest använda programmen, måste du stoppa dem från att öppna vid start och bromsa ner din dator.

Stoppa appar från att öppna automatiskt på Mac med dockning

Följ stegen nedan för att hindra att Apps öppnas vid start på din Mac, om appen som öppnas automatiskt finns på Dock på din Mac.

1. Högerklicka på appens ikon som du vill sluta öppna vid start.

2. När du har högerklickat på appens ikon kommer en meny att dyka upp. Från menyn, håll musen över alternativ och klicka sedan på Öppna vid inloggning för att avmarkera detta alternativ. (Se bild nedan)

Efter att ha avmarkerat alternativet, nästa gång din Mac startar, öppnas inte applikationen längre.

Avsluta appar från att öppna automatiskt på Mac med hjälp av inställningar

Om appen som öppnas automatiskt under start inte finns på Dock på din Mac måste du gå till Inställningsmenyn på din Mac för att inaktivera sådana appar.

1. Klicka på Apple-menyikonen i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på alternativet Användare och grupper på skärmen Systeminställningar

3. På skärmen Användare och grupper klickar du på det aktuella användarkontot som du är inloggad på (om det inte redan är valt) och klickar sedan på fliken Inloggningsobjekt (se bild nedan)

4. Välj sedan appen som du vill stoppa från att öppnas vid start genom att klicka på den. När du har valt appen klickar du på - -knappen för att stoppa appen från att öppnas vid start (se bild ovan)

Från och med nu startar inte appen automatiskt när du öppnar din Mac.

Dölj appar som öppnas automatiskt på Mac

Följ stegen nedan, om du inte har några problem med att ett program öppnas automatiskt med din Mac men vill dölja applikationen från att dyka upp under start.

1. Klicka på Apple-menyikonen i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på alternativet Användare & grupper på nästa skärm

3. På skärmen Användare och grupper, se till att ditt nuvarande konto är valt och klicka sedan på fliken Inloggningsobjekt (se bild nedan)

4. Hitta nu applikationen som du vill dölja vid start och markera helt enkelt den lilla rutan bredvid applikationen (se bild ovan)

Nu kommer applikationen som du just gömde fortsätter att öppna vid start men kommer att döljas från ditt syn, så att du först kan se ditt skrivbord.