Hur man skannar en QR-kod med en iPad

En QR-kod kan se ut som svartvita block, men den leder dig snabbt till en webbplats. Den inbyggda kameran på iPad kan användas med en app för att skanna QR-koder och visa information. Olika funktioner finns i QR-kodläsare, beroende på vilken app du laddar ner.

Appar

Många appar som finns tillgängliga i iTunes kan laddas ner till iPad. Inte alla är dock optimerade för den större skärmen och andra funktioner på iPad. Titta på kraven som anges i varje app för att se vilken hårdvara den körs på och om den är optimerad för iPad.

Snabbsökning

Snabbsökning av iHandy Inc. är en gratis QR-kodläsningsapp som också kan skanna visitkort. För att använda QuickScan, starta appen och placera koden i rutan på skanningsskärmen. När skanningen är klar kan andra åtgärder som att lagra kontaktinformation eller besöka en webbplats göras i appen; du behöver inte stänga den. Quick Scan har fyra och en halv stjärnor av fem med många betyg. Den är optimerad för iPhone 5, men fungerar på en iPad så länge du kör iOS 4.3 eller senare.

QR-läsare för iPhone

QR Reader för iPhone av Tap Media Ltd. kan skanna QR-koder, streckkoder och URL: er; för att skanna, starta appen och rada upp koden med raden i mitten av skärmen. Appen kan också skapa PDF-filer från objekt som den skannar. Förutom sina skanningsfunktioner kan QR Reader exportera och dela data om de objekt du skannar. Medan själva appen är gratis kan du uppgradera den och ta bort annonser för 99 cent eller lägga till en molnfunktion för 99 cent. QR Reader för iPhone är optimerad för iPhone 5 och kräver iOS 5.0 eller en senare version av iOS.

Skanna

Skanna med QR-kod Stad skannar en kod när du placerar koden i mitten av skanningsskärmen efter att du öppnat appen. Den visar text från en QR-kod, startar webbplatsen från QR-koden eller uppmanar dig att använda en annan app för att visa informationen, beroende på vad QR-koden innehåller. Skanning inkluderar ett kioskläge som låser skannern när du använder den som en skärm vid ett evenemang. Scan är gratis i App Store och har en rating på fyra och en halv stjärnor av fem. Det kräver iOS 5 eller en senare version av iOS för att fungera på din iPad.

Välja en app

Tänk på priset, recensionerna och extra funktionerna i QR-kodskannern när du bestämmer vilken app du vill ladda ner - det finns mycket att välja mellan i App Store. Recensioner kan ta upp om appen fungerar bra på iPad, jämfört med iPhone och iPod. Gratisappar kan testas utan risk men å andra sidan kan appar med en kostnad innehålla ytterligare funktioner. Läs appbeskrivningen och kolla in skärmdumparna innan du laddar ner den till din iPad.