Hur man hittar en förlorad mobiltelefon med GPS (9 steg)

Att förlora din mobiltelefon är inte kul. Förutom att förlora kontakten med vänner och familj innehåller moderna smartphones kritisk personlig och ekonomisk information, såsom kontaktuppgifter och lösenord. Lyckligtvis tillåter GPS-inbyggnaden i dagens smartphones att förlorade telefoner kan lokaliseras med en webbläsare, antingen på en andra smartphone eller en bärbar dator.

Hitta min iPhone

Steg 1

Tryck på ikonen "Inställningar" på din iPhone. Svep nedåt och tryck på alternativet "iCloud". Detta steg måste utföras innan du tappar telefonen, eftersom tjänsten Hitta min iPhone inte kan fungera efter det faktum.

Steg 2

Flytta skjutreglaget "Hitta min iPhone" till höger för att aktivera funktionen. Detta aktiverar lokaliseringstjänsten så att du kan hitta enheten från en webbläsare på en dator.

Steg 3

Öppna en webbläsare på en annan dator eller bärbar enhet och navigera till iCloud.com. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Klicka på ikonen "Hitta min iPhone" när den visas.

Steg 4

Klicka på knappen "Enheter" i popup-fönstret. Klicka på namnet på din förlorade iPhone och leta reda på din saknade enhet på kartan.

Steg 5

Klicka på ikonen "Lost Mode" för att skapa ett lösenord om du inte redan har gjort det. Detta låser telefonen. Ange ett alternativt telefonnummer och ett meddelande för att vidarebefordra till personen som har enheten så att han kan kontakta dig för att ordna att din telefon ska returneras.

Klicka på alternativet "Radera iPhone" om du misstänker att iPhone inte kan återställas. Ange ditt lösenord för att radera enheten när du blir ombedd. Den här funktionen återställer enheten till fabriksinställningarna och skyddar all känslig personlig information på telefonen från nyfikna ögon.

Plan B för Android

Steg 1

Öppna en webbläsare på en dator eller annan webbaserad mobil enhet och gå till Plan B-webbplatsen (länk i Resurser).

Steg 2

Logga in på ditt Google Play-konto. Klicka på den blå "Installera" -knappen på Plan B-hemsidan. Klicka på "Installera" igen efter att du har valt lämplig Android-enhet från popup-listan.

Vänta på ett e-postmeddelande i ditt Gmail-konto. Öppna meddelandet som visar den ungefärliga platsen för din förlorade Android-enhet på en karta. Se efter ytterligare e-postmeddelanden när Plan B fortsätter att förfina den exakta platsen för din Android-enhet.