Hur du skapar ditt kontaktkort på iPhone

Att skapa ditt eget kontaktkort på iPhone med din personliga information som namn, hemadress, arbetsadress och kontaktinformation är viktigt. Detta gör att vissa av apparna på din iPhone kan använda din personliga information för att ge dig bättre och personliga tjänster.

Fördelarna med att skapa ditt kontaktkort på iPhone

Om du inte var medveten är att skapa ditt kontaktkort på iPhone med rätt hem- och arbetsadress det enda sättet att konfigurera dessa detaljer i Apple Maps-appen.

Detta gör att du kan få vägbeskrivningar till hemmet eller arbetsplatsen genom att använda röstkommandon som "Siri ta mig hem" eller "Siri ta mig till jobbet". Om du inte gillar att använda Siri kan du söka efter vägbeskrivning till Hem eller Arbete genom att söka efter "Hem" eller "Arbeta" i Kartappen.

Förutom Maps-appen använder Safari-appen informationen på ditt kontaktkort för sin Autofill-funktion. Att ha din information på iPhone gör det också enkelt för dig att dela dina kontaktuppgifter.

Skapa ditt kontaktkort på iPhone

Att skapa ett eget kontaktkort på iPhone liknar Skapa ett kontaktkort för någon av dina kontakter.

1. Öppna Kontakter-appen på din iPhone

Obs: Om du raderade eller inte hittar Kontakter-appen, kan du öppna Telefon-appen och knacka på Kontakter-alternativet i nedre menyn.

2. När kontakten-appen är öppen trycker du på + -knappen längst upp till höger på skärmen.

3. Ange ditt namn, telefonnummer, hemadress och andra tillämpliga detaljer på nästa skärm.

4. När du har angett dina uppgifter sparar du din kontaktinformation genom att trycka på Klar från övre högra hörnet på skärmen.

Lägg till kontaktkort till min information på iPhone

När du har skapat ett kontaktkort på iPhone med din personliga information, måste du lägga till detta kontaktkort i avsnittet Min information på din iPhone.

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

2. Bläddra nedåt på Inställningsskärmen och tryck på Kontakter.

3. På kontaktskärmen trycker du på fliken Min information (se bild nedan)

4. På nästa skärm väljer du kontakten som du själv har skapat.

Från och med nu när du öppnar Kontakter-appen på din iPhone ser du ditt Kontaktkort högst upp på skärmen tillsammans med ditt foto och namn.