Hur du inaktiverar meddelandet "Lås upp iPhone för att använda tillbehör"

Som du måste ha lagt märke till visar iPhone meddelandet "Lås upp iPhone för att använda tillbehör" närhelst det är anslutet till USB-porten på Mac eller Windows PC.

Det här meddelandet visas på skärmen på din iPhone på grund av en säkerhetsfunktion i iOS som är utformad för att skydda din iPhone från obehörig åtkomst via USB-porten.

När det här meddelandet visas tillåter din iPhone inte att data kommunicerar med USB-enheten förrän du godkänner USB-enheten genom att låsa upp din iPhone.

Medan enheter som är anslutna till blixtnedgången kan ladda din iPhone kan de inte upprätta en dataförbindelse utan att iPhone låses upp.

Inaktivera meddelandet "Lås upp iPhone för att använda tillbehör"

Det enklaste sättet att hantera meddelandet "Lås upp iPhone för att använda tillbehör" på iPhone eller iPad är att helt enkelt låsa upp din enhet genom att ange ditt lösenord.

När du har låst upp enheten försvinner meddelandet och din iPhone börjar kommunicera med det anslutna USB-tillbehöret.

Om du inte vill se meddelandet "Lås upp för att använda tillbehör" kan du avaktivera den här säkerhetsfunktionen på din enhet varje gång du ansluter din iPhone till ett USB-tillbehör.

1. Öppna Inställningar på din iPhone eller iPad.

2. På inställningsskärmen klickar du på Touch ID & Passcode (eller Face ID & Passcode).

3. Ange din lösenord om du blir ombedd.

4. Bläddra nedåt på nästa skärm och växla PÅ USB-tillbehör.

Efter att ha aktiverat alternativet för att aktivera USB-tillbehör kan din iPhone ansluta till USB-enheter, även när den är låst.

Du kommer inte längre att se meddelandet "Lås upp iPhone för att använda tillbehör", när du ansluter din iPhone till Mac, PC eller något USB-tillbehör.

Ska du inaktivera meddelandet “Lås upp iPhone för att använda tillbehör”?

Som nämnts ovan är USB-begränsningsfunktionen i iOS utformad för att förhindra möjligheten till obehörig åtkomst till din enhet via USB-porten.

Den här funktionen introducerades i iOS efter nyheter om hackningsenheter som GrayKey som kan utnyttja USB-anslutningen för att spricka iPhone-lösenord.

Medan du kanske vill inaktivera meddelandet "Lås upp iPhone för att använda tillbehör" för bekvämlighets skull bör du överväga att aktivera denna säkerhetsfunktion, när du känner behov av att ge mer säkerhet för din enhet.