Hur man delar kontakter på Android-telefon med vCard

Kontakter-appen på Android-telefon gör det riktigt enkelt att dela kontaktinformation om någon i din kontaktlista med alla som är intresserade av din kontakt. Nedan följer stegen för att dela kontakter på Android-telefon med vCard.

Dela kontakter på Android-telefon

Om någon vill veta kontaktinformationen för någon i din kontaktlista kan du antingen förmedla kontaktinformationen via ett telefonsamtal, skriva kontaktinformationen i ett textmeddelande eller helt enkelt skicka personens vCard som bilaga till din text meddelande.

Medan du kan använda något av alternativen som nämnts ovan, är det mer bekvämt att skicka kontaktens vCard som en bilaga till ett textmeddelande, eftersom det undviker alla krångel med att byta appar, leta upp telefonnummer och skriva dem i ett textmeddelande.

Dessutom eliminerar du kontakter med vCard möjligheten att fel görs av dig när du överför kontaktinformation. Låt oss därför gå vidare och titta på hur du delar kontakter på Android-telefon med vCards.

Dela kontakter på Android-telefon med vCard (lager Android-telefoner)

Om du har en lager Android-telefon (Nexus, Google Pixel) kan du följa stegen nedan för att dela kontakter på Android-telefon med vCard.

1. Öppna Kontakter-appen på din Android-telefon.

2. När du är i Kontakter-appen klickar du på kontakten som du vill dela med andra.

3. På kontaktskärmen klickar du på 3-punktsikonen längst upp till höger på skärmen.

4. Klicka sedan på Dela-alternativet som visas.

5. På Share-menyn som visas klickar du på Meddelanden eller någon annan app som du vill använda för att dela denna kontakt (se bild nedan).

6. På nästa popup klickar du på alternativet Nytt meddelande eller så kan du välja den befintliga konversationen.

7. På skärmen Nytt meddelande skriver du din kontakts namn, skriver ditt meddelande (om det finns något) och klickar sedan på knappen Skicka för att skicka kontaktens vCard-bilaga.

När ditt meddelande når mottagaren är allt som krävs av din mottagares sida att helt enkelt klicka på vCard-bilagan (.vcf-filen) och han / hon kommer att kunna få tillgång till alla kontaktuppgifter.

Dela kontakt på Android-telefon med vCard (Samsung-telefoner)

Om du har en Samsung Galaxy Phone kan du följa stegen nedan för att dela kontakter på Android-telefon med vCard.

1. Öppna Kontakter-appen på din Android-telefon.

2. När du väl är i Kontakter-appen trycker du på alternativet Mer längst upp till höger på skärmen.

3. På menyn som visas klickar du på alternativet Dela.

4. På skärmen Välj kontakter väljer du kontakten eller kontakter som du vill dela.

5. När kontakterna är valda trycker du på Dela-alternativet längst upp till höger på skärmen (se bild nedan).

6. Klicka på vCard (popup-alternativet VCF File) på popup-fönstret som visas.

7. På delningsmenyn som visas klickar du på Meddelanden eller någon annan app som du vill använda för att dela kontaktens vCard- eller VCF-filbilaga.

8. På skärmen Nytt meddelande skriver du Mottagarens namn, skriver ditt meddelande (om något) och klickar sedan på knappen Skicka för att skicka den bifogade VCF-filen till mottagaren.

När mottagaren av din e-post öppnar ditt meddelande och klickar på vCard-bilagan (.vcf-fil) öppnas ett kontaktformulär som visar kontaktuppgifter och visar all kontaktinformation.