Hur man fixar hörlurar som inte fungerar i Windows 10

Problemet med att hörlurar inte fungerar i Windows 10 upplever vanligtvis efter en Windows-uppdatering. Nedan hittar du några av metoderna för att lösa problemet med hörlurar som inte fungerar i Windows 10.

Hörlurar som inte fungerar i Windows 10

Om hörlurar inte fungerar på din dator, titta längst ner till höger på skärmen och se om den högtalarformade ljudikonen är synlig i aktivitetsfältet (Nära meddelandeområdet).

Om den högtalarformade ljudikonen saknas i aktivitetsfältet kan du följa stegen i den här guiden: Hur återställer ikonen för saknad volym i Windows 10 Aktivitetsfält.

Om ljudikonen är synlig och du fortfarande inte kan höra något ljud som kommer ut ur hörlursuttaget, kan du testa metoder enligt nedan för att lösa problemet med hörlurar som inte fungerar i Windows 10.

1. Uppdatera ljud / ljuddrivrutiner

Följ stegen nedan för att uppdatera ljud- eller ljuddrivrutinerna på din Windows 10-dator.

1. Högerklicka på Start-knappen och klicka på Enhetshanteraren i WinX-menyn.

2. På skärmen Enhetshanterare utvidgar du posten för ljud-, video- och spelkontroller.

3. Högerklicka sedan på High Definition Audio Device och klicka på alternativet Update Driver.

4. Klicka på alternativet Sök automatiskt efter drivrutinsprogramvara på nästa skärm.

5. Vänta till Windows 10 för att söka efter uppdaterad drivrutin och installera den på din dator (om en uppdaterad drivrutin är tillgänglig).

2. Använd ljudfelsökaren

Följ stegen nedan för att använda den inbyggda ljudfelsökaren i Windows 10 för att hitta och fixa problemet Hörlurar som inte fungerar på din dator.

1. Klicka på Start-knappen och klicka på Inställningsikonen.

2. Klicka på Update & Security Icon på skärmen Inställningar.

3. Klicka på Felsökning i den vänstra rutan på nästa skärm. Klicka på Spela ljud i den högra rutan och klicka sedan på Kör felsökningsalternativet.

4. Följ sedan instruktionerna på skärmen när Audio Troubleshooter försöker diagnostisera och fixa ljudproblem på din dator. I det här fallet klickade vi på alternativet Spela testljud.

5. På nästa skärm klickar du på alternativet som verkar vara sant i ditt fall. I vårt fall kom det inget ljud från hörlurarna och vi klickade på Försök igen med Microsoft HD Audio Driver.

6. Slutligen hittade Windows ett problem med Audio Driver och åtgärde problemet.

Obs! Du kan också komma åt Ljudfelsökaren genom att högerklicka på Ljudikonen i Aktivitetsfältet på din dator och sedan klicka på alternativet Felsöka ljudproblem i menyn som visas.

3. Starta om Windows Audio Service

1. Högerklicka på Start-knappen och klicka på Kör-alternativet i WinX-menyn.

2. I rutan Kör kommando skriver du services.msc och klickar på OK-knappen

3. Högerklicka på Windows Audio på skärmen Tjänster och klicka på Start-alternativet, om du upptäcker att Windows Audio Service inte körs.

4. Vänta tills processen är klar

5. Starta om datorn och se om hörlurarna nu fungerar på din dator.