Hur man raderar en iPod utan iTunes

Om du vill rensa data på din iPod utan att behöva använda iTunes kan du ansluta din iPod till din dator och formatera om skivan med inbyggda verktyg för diskformatering. Om du formaterar din iPod kommer alla data på hårddisken att elimineras, så se till att du har en säkerhetskopia av dina musikfiler om du vill spara spår för framtida bruk.

Formatera en iPod i Windows

Anslut din iPod till din dator med USB-kabeln. Stäng fönstret AutoPlay som visas.

Öppna "Dator" från "Start" -menyn om du använder Windows Vista eller Windows 7. Om du använder en äldre version av Windows, öppna "Den här datorn."

Högerklicka på ikonen som motsvarar din iPod och välj “Format” i menyn för att öppna dialogrutan “Formatera flyttbar disk”. Välj "FAT 32" som filsystem och ange ett namn för iPod i textrutan "Volymetikett". Klicka på "Start" för att radera all data på enheten.

Koppla från iPod från din dator när formateringen är klar. Informationen på din iPod är borta.

Formatera en iPod i OSX

Anslut din iPod till din dator med USB-kabeln. Stäng iTunes om det startar automatiskt.

Öppna ett Finder-fönster. Dubbelklicka på "Applications" och öppna mappen "Utilities". Dubbelklicka på programmet "Diskverktyg".

Välj din iPod från den vänstra menykolumnen. Klicka på fliken "Radera".

Välj "MS-DOS-filsystem" i rullgardinsmenyn "Volymformat". Klicka på knappen "Radera" för att starta diskformateringsprocessen. Klicka på knappen "Radera" i popup-varningsdialogen för att bekräfta att du vill formatera iPod.

Koppla bort iPod från datorn när formateringen är klar. Informationen på din iPod är borta.