Hur man delar och samarbetar anteckningar på iPhone

Med Notes-appen på iPhone kan du dela och samarbeta anteckningar med dina familjemedlemmar, klasskamrater och vänner. Detta kan vara ganska användbart i olika situationer, allt från att utarbeta en delad livsmedelslista till att hantera ett gruppprojekt.

När det gäller en delad inköpslista kan du få alla familjemedlemmar att samarbeta för att komma med en helghandelslista genom att lägga till livsmedelsbutiker och andra föremål som de behöver i familjens inköpslista.

I händelse av en campingresa eller picknick kan familjer som går till resan samarbeta med Notes-appen för att se till att alla tar med sig sina tilldelade saker till festen.

På liknande sätt kan samarbetsfunktionen i Notes-appen användas av studenter i skolprojekt för att se till att alla är på samma sida och gör sina tilldelade uppgifter för att slutföra projektet.

Dela och samarbeta anteckningar på iPhone

För att använda Notes-appen för att samarbeta måste du starta en anteckning i iCloud-mappen. Samarbetsfunktionen fungerar inte om du startar en anteckning på din iPhone.

Följ stegen nedan för att se till att du startar en anteckning i iCloud-mappen och samarbetar med Notes-appen på din iPhone.

1. Öppna Notes-appen på din iPhone.

2. Klicka sedan på ikonen för bakåtpilen för att gå till mappvyn i anteckningar.

3. Klicka på Notismappen under iCloud-avsnittet på mappskärmen (se bild nedan)

4. På nästa skärm, starta en ny anteckning genom att knacka på ikonen Skapa som finns längst ner till höger på skärmen.

5. Lägg till objekt i Obs (om du har något att lägga till). För att lägga till personer till den här anteckningen, klicka på ikonen Lägg till personer längst upp på skärmen (se bild nedan)

Obs: Ta en titt på Hur du åtgärdar saknas Lägg till personer-knappen i Notes-appen om du inte kan se knappen Lägg till personer.

6. På nästa skärm klickar du på metoden för att skicka en inbjudan till de personer som du vill samarbeta med. Låt oss i det fallet trycka på alternativet Meddelande

Obs: iPhone låter dig skicka inbjudningar med appen Native iPhone Messages, WhatsApp, Email, Twitter, Facebook och andra alternativ.

7. På nästa skärm, ange mottagarna och tryck på Skicka-knappen för att skicka notbjudan till alla dina mottagare (se bild nedan)

8. Dina mottagare kommer att få ett meddelande med en länk som låter dem öppna den delade anteckningen. De kommer att kunna redigera och lägga till i anteckningen efter behov.

9. Du kan se vem som samarbetar med dig när som helst genom att öppna den delade anteckningen och knacka på People-ikonen längst upp på skärmen (se bild nedan).

10. Du kan när som helst lägga till fler personer till projektet genom att trycka på Lägg till folklänk. Du kan när som helst ta bort personer från anteckningen och stoppa samarbetet om anteckningen genom att trycka på länken Stop Sharing.