Vad är en MUM-fil?

När du hämtar en Windows-säkerhetsuppdatering via Windows Update eller manuellt från Windows Technet-webbplatsen kan flera filer sparas på din dator. En MUM-fil är en sådan fil. Den innehåller information om hur Windows Update-applikationen ska tillämpa en säkerhetsuppdatering eller programuppdatering.

Definition

När Microsoft upptäcker en säkerhetsproblem eller utfärdar en programuppdatering för Windows-operativsystemet, utfärdar det en korrigeringsfil som löser problemet. Dessa korrigeringar utfärdas via Microsoft Windows Update-applikationen som levereras som standard med alla versioner av Windows. En fil med tillägget .MUM är en uppdateringsfil som innehåller information som Windows Update använder för att utföra korrigeringen på din dator.

Namngivningskonvention

Microsoft använder standardnamnkonventioner för sina MUM Windows-uppdateringsfiler. Du kan se vilken säkerhetsuppdatering en MUM-fil innehåller helt enkelt genom att titta på filnamnet. Den första delen av filnamnet beskriver vilket paketnummer filen innehåller. Den andra delen beskriver "kb" -numret, vilket är det nummer som Microsoft tilldelar sina säkerhetsbulletiner. Den senare delen av filnamnet visar operativsystemversionen och versionen av uppdateringsfilen. Du kan läsa mer om innehållet i ett MUM-uppdateringspaket på din dator genom att navigera till technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin och klicka på länken "Sök efter KB-artikelnummer".

Installation av Windows Update

Det vanligaste sättet att installera ett MUM-uppdateringspaket är via Windows Update-applikationen. Klicka på "Start" -knappen och klicka sedan på länken "Windows Update" i Start-menyn för att starta applikationen. Windows Update upptäcker automatiskt tillgängliga uppdateringar som ännu inte har tillämpats på din dator, inklusive uppdateringen i din MUM-fil. Klicka bara på "Installera uppdateringar" och vänta tills Windows Update har slutfört installationsprocessen.

Installation av kommandoraden

MUM-filer är inte utformade för att installeras direkt, varken från en kommandorad eller genom att dubbelklicka på filen. Snarare innehåller MUM-filer uppdateringsdata som nås av ett associerat körbart MSU-uppdateringspaket. Om du vill installera ett MUM-paket manuellt kan du installera tillhörande MSU-fil med verktyget wusa.exe i Windows System32-mappen. Skriv "wusa.exe" från en kommandotolk följt av hela sökvägen och filnamnet för ditt MSU-uppdateringspaket. Denna procedur ska endast användas av IT-proffs och andra datorexperter som vill anpassa sin Windows Update-upplevelse.