Kan du ha två olika användarnamn för samma e-postadress i Gmail?

Gmail är inte inställt för att tillåta en enskild användare att ha flera e-postadresser, men det finns lösningar som gör att du kan simulera att ha flera användarnamn. Istället för att ställa in mer än ett användarnamn kan Gmail omdirigera flera konton till en enda inkorg. Processen för att göra detta är enkel och kan utföras från ditt Gmail-konto nästa gång du loggar in.

Primärt konto

Det första e-postkontot du skapar med Gmail är alltid det primära kontot och användarnamnet. Du kan använda den här inloggningen för att komma åt din e-post, Google+ eller andra applikationer som du använder inom Google, inklusive Google Drive-applikationspaketet. När du har skapat ditt primära konto kan du skapa ytterligare användarnamn som kan inkluderas i eller separeras från din primära e-postadress.

Sekundära Gmail-konton

Förutom ditt primära Gmail-konto kan du skapa ett obegränsat antal sekundära konton. Varje konto har ett unikt användarnamn och lösenord. Dina primära och sekundära Gmail-konton är inte anslutna när du öppnar ett sekundärt konto, men de kan länkas senare. Du får ansluta upp till tio e-postkonton och omdirigera all associerad e-post till din primära inkorg. Du kan ansluta till dessa konton samtidigt genom att öppna en annan webbläsarflik för varje konto.

Klicka för att byta konto

Du kan växla mellan användarkonton utan att logga ut från ditt primära konto. Logga in på ditt Gmail-konto för att göra detta. Klicka på den lilla triangulära nedåtpilen längst upp till vänster i Gmail-inkorgen. Om du har laddat upp en bild som ska användas med dina Google-konton kommer pilen att finnas bredvid din bild. En lista med alla konton som du har skapat kommer att rulle ned. Välj det konto du vill göra aktivt. Klicka på pilen igen varje gång du vill ändra aktiva konton.

Flera inloggningar och Google-tjänster

Även om e-post fungerar med flera konton, kommer inte alla tjänster som erbjuds av Google att göra det. Om du använder ett annat aktivt användarkonto än ditt primära konto och försöker använda en app som inte stöder användningen av flera konton, kommer du att loggas in i appen under din primära e-postadress. Om du vill använda dessa tjänster utan att logga ut från ditt primära konto måste du använda ett sekundärt webbläsarfönster eller en helt annan webbläsare.

Använda liknande konton

Du kan simulera att ha flera användarnamn under ett enda Gmail-konto så länge du håller namnen lika. Till exempel kan [email protected] ställas in med användarnamn som "johnpublic" eller "john.public", "work.johnpublic" eller "johnpublic.fun." Google låter dig också använda "@ gmail.com" eller "@ googlemail.com." Även om dessa alla visas som olika användarnamn, kommer e-posten att aggregeras under det primära användarnamnet. Denna metod får det att se ut som om du har flera konton för Gmail utan att skapa ett dedikerat konto för varje användarnamn.

Skicka och ta emot med flera konton

När flera konton används kan Gmail skicka e-post från det konto du väljer. Börja ett meddelande och klicka sedan på fältet "Från:". En lista med konton som du har skapat kommer att rulla ner och du kan välja det konto som du vill skicka e-post från. För att få e-post tillbaka till ett visst användarnamn ändrar du fältet "Svara till" i meddelandet till den adress du vill att svar ska skickas till.